Sidvyer, senaste månaden

lördag 16 maj 2015

Det jävla håret,,berättelsen fortsätter

Idag var då första dagen jag skulle tvätta håret själva med oljor och schampo fån hårkliniken,och jag höll tummarna för att det faktiskt skulle se bra ut i avloppet. Schamponeringen gick toppen,,2-3 hårstrån,,yeyyy!
Inpackning,,,not so much:(
Sen ska man borsta skiten,,,det är då det stora vemodet rullar in.
Förvisso har jag inte släppt ner håret sen i onsdags eftersom jag inte kan låta bli att dra i det  lite lätt för att se hur mye som sitter löst,så detta är 2 dagars fall,,men ändå,,ser detta normalt ut för er?
Det är en långsam plågsam väg jag valt,för om detta misslyckas får jag klippa av allt och leva med det,men hoppet är det sista som dör. Klipper man har man gjort processen kort och slipper se allt som trillar ,det känns åtminstone mindre illa.
Hur FAN klarar katterna detta varje vår och höst! 

11 kommentarer:

Nova sa...

Vad har du för borste ? finns såna borstar som är lite snällare mot håret .
Har hört att massage i hårbotten ska hjälpa att stimulera hårrötterna men håret kan även bli lite fett av de .
(blev desperat när ja själv tappa hår, läste på som en galning om saker som kunde hjälpa tyvärr så är ju allt under en längre tid så man får ju inget snabbt resultat )
Lider med dej och hoppas att behandlingen hjälper ..

Stina sa...

Jag har en sånär bra borste som ska skona håret. Jag får hårbottenmassage på hårkliniken och masserar in oljor och medel mot hårförlust var dag,men det verkar inte hjälpa.

Nova sa...

Usch va frustrerande =( tror tyvärr det kommer ta en tid innan man ser resultat av behandlingen, är det mer än håret som råkat illa ut ? ofta brukar väl hår, hud och naglar hänga ihop om det är nån obalans eller brist i kroppen .
Man blir ju sönder stressad när man ser allt hår som lossar efter hårtvättning =(

Anonym sa...

Det är inte mkt hår på 2 dagar.
Tror att du måste släppa tankarna och paniken runt ditt hår. Kroppen reagerar på olika sorters stress, nedstämdhet osv och jag tror att du tappar hår pga allt med din mage, operationer, barnlöshet osv samt "vanlig stress".
När min förälder dog för 1 år sedan så började jag tappa hår som redan är tunnhårig, fick panik och köpte söla schampo mm för att håret inte skulle trilla av.. Jag bestämde mig för att skita i vilket, föll håret så föll det, ville inte och orkade inte ligga steget före o ha dessa ständiga tankar, tänk om, hur kommer jag se ut, vad ska jag använda för peruk,scarfs osv..
Så försök att släppa det och varva ner, du verkar leva ett hektiskt liv och kroppen kan reagera på detta viset då tyvärr...

Anonym sa...

Hej. Har läst din blogg ett tag och kom och tänka på att du tar en del mediciner, den som skulle krypma myomen, NSAID preparat samt dedär injektionerna mot din ledvärk. Har du kollat om nån av dem kan ge håravfall som biverkning? Mååånga mediciner ger just det som biverkning och även om man tagit medicnen länge kan nya biverkningar poppa upp närsom. Vissa mediciner sitter ju även kvar länge i kroppen o fortsätter ge biverkningar ett tag även när man slutat ta dem. Jag förstår ju att du måste ta din medicin MEN om det är nån av de preparaten som är boven i dramat så kan man ju kansle byta till en annan sort med samma effekt såatt säga. Bara en tanke. Om du upplever att priorin inte hjälper kan jag varmt rekommendera silicea orginal, det tar visseligen minst 3 månader innan man kan se resultat men dem är jättebra. Hoppas det löser sig för dig.

Stina sa...

Anonym:jag har slutat med de medecinerna sen jag började på d-vitamin i november så de ärtroligen inte boven i dramat även om jag för längesedan kollade upp dem,håravfallet började ju redan för ett år sedan . Min teori om att det var ena äggstocken som hävlades kan kvarstå då det tar tid för kroppen att få rätt hormon nivå. Kollar upp sköldkörteln nu och sen släpper jag detta om jag inte börjar bli kal,det accepterar jag inte,och ska inte behöva acceptera det då där är ngt fel isf.

Anonym sa...

Hej igen, okej då kanske det inte är dem som är boven i dramat då. Men somsagt kan ju effekten av långvarig medicinering sitta i ett bra tag efter man slutat använda dem. Innan jag läste ditt svar letade jag fram en artikel om nsaid preparat och håravfall och det var inte helt ovanligt för en dela av preparaten att man fick håravfall som biverkning. Om du slutat med dem med så är det ju inte relevant men här har du länken i vilket fall som: http://www.drugline.se/questions/sv/12694/?query=atc:%22M01%22

Hoppas det ordnar upp sig för dig.

Anna sa...

Det värsta är stress. Jag tappade många ögonfransar om dagen ett tag tills jag kunde räkna till 12 tappade på en dag. Då fick jag sluta använda smink i flera månader, tills tillvaron lugnat ner sig.

Ta hand om dej!

Nova sa...

Jag har skickat ett brev till dej, (stallgatan)
Förhoppningsvis kommer det fram i morgon:)
Nu skriver jag som en tant med dyslexi bara så du vet 😉

Stina sa...

Nämen man tackar! Så spännande!!

Stina sa...

Usch, jag förstår precis din känsla och panik över håret.
Jag tappar enormt mycket hår och har fått mycket tunnare hår sen jag började med cellgifterna.

I början gick mitt hår av!! Jag fick klippa av mig håret för ena sida var kortare än den andra. Nu har håret börjat växa ordentligt men som sagt det är tunnare om man jämför med hur jag hade det innan.
Förr hade jag som tre människors hår i tjocklek, nu är jag väl mer "normal" i hår mängd även om det är "lite" för mig. Men tappar hår gör jag, sjukt mycket.
Kram