Sidvyer, senaste månaden

söndag 31 maj 2015

Konstkväll 2015!

Det har gått ett helt år sedan sist och det var dax för en konstkväll igen! Först äts det lite kyllingasallad och spenatpaj som Maritza hade med sig,och när man inte har salladsbestick improviserar man,för nnitrilhandskar har jag så jag kan gödsla med!
Börjar med att  ursäkta för de suddiga bilderna,något har ändrats på kameran och det såg jag inte igår.

Det går till som så att man tager med egen hatt,sen får man i blindo välja en lapp där ett exempelkonstverk  med konstnärens namn och livstid står utskrivet ,och detta ska man då ta som inspiration,eller kopiera,vilket man vill! Efter det får man även välja ut en mustasch i blindo,där EN är mindre PK. Lisa lyckades få en säker grå väldigt passande!
 Och ja,,vera fick den mindre PK;)


Sen delas canvas och vin ut,färger hälls upp och  tystnaden sänker sig över studion. I vanliga falla är det ett jävla kacklande på oss,men koncentrationen är enorm!
Igår kom jag fram till att jag nog kan skita i att måla på dessa dagar och bara hälla upp färger,peka tipsa och peppa,det var riktigt roligt att bara leda,inte måla;)
Mitt glas fick sig en omgång,,,ja såklart ska vi snart släppa en serie med dessa,sånt gör man ju oavsett hur gräsligt det ser ut.
Det spioneras och kollas över mustach hos vissa
Stundens allvar överväldigar,,DÅM DÅM DÅÅÅÅÅM!!!
Vera  Fick franz Marc och jag blev VÄLDIGT imponerad av hur hon hanterade detta!
Chatis fick Edvard Munch och klämde in ett litet skri med;)

Maritza fick Van Gogh och gjorde ett riktigt bra jobb med detta!


Jag fick Picasso och  kladdade mest eftersom jag hjälpte de andra att hälla upp färg med mera,men lyckades ändå fylla en liten svart canvas,aldrig testat att måla på svart förr.

Lisa fick Chagall och tyckte först  det var en fisk,,jag vill nog säga en papegoja,men konst är tolkningsbart;) Även Lisa gjorde väldigt  bra ifrån sig!

Chris fick Kandinsky och mös loss med lite former och grafiska streck:)

En riktigt bra samling får jag lov att säga!!
Efter att vi målat färdigt gick vi liksom unisont över på Chatis gips,och lät vår fantasi flöda ,,vissa mer än andra;)
En riktigt härlig kväll med bara asgarv och mycket kreativitet. Älskar att se hur folk som aldrig målar faktiskt har det i sig bara de vill,,,
Tack ladies:) <32 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså....måste hålla med!!! Vera går snart om dig!!! 👍👏

Marita sa...

Tack för en mysig kväll Stina och tack alla för sååå kul sällskap :)