Sidvyer, senaste månaden

måndag 11 maj 2015

Håravfall,,ska jag bli kal inom en månad?

 Jaha,,Berlin var toppen,men tyvärr överskuggar den totala paniken allt just nu.Det var omöjlig att blunda för det nu då hela min kudde var full av hår,jag tappar höstackar varenda gång jag duschar och där är liksom ingen massa kvar längre. Det blåser ända in till skalpen och jag inser att min tjocka matta är long gone. Bröt ihopa och grät rätt upp och ner när jag såg min skalp,,Ja,ni ser kanske inte det men jag ser och känner det otroligt tydligt.
Så idag gick jag till en håranalysstudio och fick mitt livs  chock. En stor underbar utländsk donna tog emot mig  och gav mig en gratis kameratitt på min skalp.Där var det dött:( En fet hårbotten med dött hår i. Ingen levande pulpa i hårstråna syntes,de var bara genomskinliga.
Jag tog beslutet att testa denna kuren och jag är väl medveten om att det kostar pengar,men att stå inför att bli kal  är det värsta på länge. Inte ens att bli förevigt infertil tog ens en 50del så hårt som när damen borstade mig idag och DRÖSAR av hår lossnade. Jag brast igen och tårarna bara strömmar nedför kinderna och jag kan inte stoppa dem.  
En stor varm kram av henne gjorde det inte lättare att sluta böla,och trots att jag vet att de andra kunderna som kom dit vet EXAKT vad det handlar om ,kunde jag inte sluta gråta eller skämmas.
Jag får hålla er uppdaterade om detta.
Jag äter redan järn,jag äter D-vitamin.jag har ätit priorin i över 3 månader,,,
Håravfallet har startat för ca 2 år sedan lite smygande och nu efter op och sövning verkar det ha gått in i overdrive.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad du ska vara med om en massa skit :( du har säkert provat det mesta, och kanske är trött på tips och råd från folk - men har du kollat upp msm?
Kram till dig!

Görel Blennow sa...

Förstår precis!!! Har oxå varit där, och man såg hårbotten och håret som var kvar var liksom helt dött. Det var ett fruktansvärt trauma. Man förstår hur viktigt håret är. Jag gick oxå hos en kvinna som gjorde behandlingar, här i Sjöbo. Det är några år sen nu och mitt hår har blivit tjockt o långt igen. Det kommer ditt oxå att bli, men det känns jävligt när man är i det. Kramar Görel

Stina sa...

Är det sant Görel? Hon jag går till hade i typ sjöbo el Vollsjö innan,,kan d vara samma???

CC sa...

När jag bodde utomlands för några hundra år sedan och jobbade väldigt intensivt, tappade jag allt hår uppe på huvet. En plätt lika stor som 33cl-burk, helt kal. Mitt på skallen. Ingen fattade någonting, varken läkare eller google var till någon nytta. Jag fick nog, tog mitt pick och pack och flyttade hem till mor igen och efter ca 6 månader började det växa ut små fjun igen, alldeles lockigt jämfört med mitt normalt sätt väldigt raka hår.
En läkare i Simrishamn sa alopeci, och jag tror henne. I mitt fall kommer eventuella framtida håravfall orsakas av för mycket stress.

Med detta sagt vill jag meddela att jag förstår dig. Jag förstår förtvivlan och rädslan, och som du redan vet men som jag ändå tycker tåls sägas igen, du är inte ensam.

Jessica sa...

Det kan vara all stress efter operationen osv. Ta de lungt och tänk på dig själv. Lycka till!

Stina sa...

Cc,rätt solklart fall av alopeci dör ja,har många kunder som har det och har sett många program om det,sjukt att läkarna inte fattade. Jag har sällan varit så lugn som jag är nu ,och jag köper att det kan vara fysisk stress efter op men detta har ju pågått i 2-3 år nu med extra peak nu. Har ALDRIG tappat hår innan,inte ens när jag var anorektisk eller under mitt livs mörkaste år,,det har bara varit brutaltjockt,,,hoppas på denhär kuren som Görel pratade om ,tror det är samma! Och tack vare era kommentarer känner jag mig aldrig ensam!!!

Bettan sa...

Hej.
Kom av en slump in på din blogg och nu har du fångat mitt intresse i 1 timme. Jag kommer nu att följa din blogg för den är jättebra skriven,enkelt o vardagligt.
Mvh: Bettan
www.guldivardan.bloggplatsen.se

Mama Jo sa...

Usch va jobbigt, jag har haft liknande problem. Håret spelar verkligen så sjukt stor roll. I mitt fall gick det så långt så jag klippte av ALLT hår på en halvan av skallen, och fick det till en sidecut. :/

Fast mina kala fläckar var verkligen KALA. Tjock skorv som jag kunde få panik över, kunde blöda och hudflikar som stod upp i skalpen..det var verkligen vidrigt i mitt fall. Ingen visste vad som var fel heller... men jag började bada i riktigt varmt vatten med bikarbonat, äppelcider vinäger, badsalt och ingefära i typ 3-4 gånger i veckan, och lät huvudet sjunka ner och så tvättade jag håret i det vattnet och det började bli bättre. Snabbt faktiskt. Man kan ju pröva ricinolja i skalpen också. Men badet skulle nog du må bra av :) Det är skönt mot ömma leder och muskler. Jag har EDS och jag saknar dom där baden nu..... Men du kan ju pröva plaska lite i ett sånt bad. Kan ju inte skada iaf. Jag känner ju inte dig men jag hoppas innerligt att det blir bättre.

Görel Blennow sa...

Då är det nog hon! Barbro Svensson heter hon! :)