Sidvyer, senaste månaden

måndag 8 juni 2015

En hel söndag i superhjälte mode!

Åh,,det har kommigt så långt i processen att jag kan GÖRA något ute i huset! Inte för att det är mycket men jag kan iaf känna att lediga morgnar och kvällar kan gå åt där ute utan problem! Tog helt frivilligt på mig att köpa en hink spackel,även om inget ska spacklas så känns det liksom bra att ha?
 Att alltid se ut som en actionhjälte näer man jobbar,,viktigt och helt naturligt för den borne sleepern. Hör jag en vägg som skriker om att bli målad ser jag mig instinktivt om efter en trelefonkiosk jag kan byta om i till Jeanshjälten. Käpen lämnade jag i bilen (som fortfarande inte funkar) så den inte får färgfläckar på sig.
 Jag vet inte hur många gånger Kapten har flyttat rundor på saker i garaget men det känn liksom bättre och det känns som at man har en medveten röra istället för en kall besvärlig vinterförvaring!
För att toppa dagen knödde vi in oss i en Tweezy för att se hur livet som asiat kunde varit. Inser att man måste vara lika liten som en asiat för att ens kunna njuta av denna händelsen. Kallt och obehagligt och skitroligt var det! Den dagen Tweezy kommer MED sidorutor är det lönt.

 Efter det var det en sånär slöesöndag som vi inte riktigt visste hur vi slulle hantera. Det brukar ofta bli en roadtrip de dagarna och för att toppa spänningen tog vi Anuset och kände den otroliga otryggheten av att den kan stanna närsomhelst eftersom motorlampan FORTFARANDE (efter 2 veckor på verkstad) SKRIKER morsekod åt mig. Säkerligen något i stil med "HJÄLP MIG FÖR FAN "eller "STANNA DIN K#K!!" Vi löser detta med en bit svart eltejp.
En värdelös film med Statham senare och i princip årets första sommarkväll man kunde gå ut i utan att frysa av sig könet slängde jag på mig vinterjackan och halsduken och satte mig på bryggan för att fundera över livet. Kom fram till 2 saker:
Havet stinker.
Bryggor utgör ingen bra sittplats för oss med smörknivar till sittben.
Gik hem och dammsög.

 När vi köpte huset var förre ägaren såå vänlig att lämna kvar en massa grejer tex en übersexuell säng med röd sammet mm ,gamla bruna manglar,en soffa som upphört att vara soffa och morfat sig till en råttbur och lite annat ruttet och gott,men några  saker han INTE hämtade efter 3 månader (vilket gör att det lagligen tillfaller oss)  var bland annat denna stämpelklockan  som behövde lite kärlek och sanering!
 Lite fönsterputs och linolja senare blev den såhär glad!
 Ashäftig och tung som en hel stridsvagn står den nu i studion och väntar på min dom,,sälja eller behålla? Only time can tell:)
 Bland sakerna som lämnades så var där lite iffy grejer. Jag VET att denna plast spegeln från 50-60talet inte är helt het men ändå kan jag inte förmå mig att slänga den? Den är liksom ,,,den ska hänga med de hemska underbara stringhyllorna och teakmöblerna från sin samtid. Ska ut och hämta lite fler saker därifrån och pigga upp,det fanns en hel del charmiga grejer;)

1 kommentar:

Maja sa...

Drömmen!
Mor berättade mot bättrevetande att hela deras hus vart fullt av sådant här fett när dom flyttade in - depå sent 70-tal totalt omodernt- som dom typ gav bort och slängde. ve och fasa.
Känns gött att de var ni och inte nån renoveringsglad, vit älskande sthlmare som köpte ert hus!