Sidvyer, senaste månaden

måndag 1 juni 2015

Fulltofta Gårdsbryggeri,ett öl sprungit ur ren kärlek.

Idag tog jag min lånade bil för att köra ut till Fulltofta och kolla på det lilla bryggeriet som kunde,och hur det kan,,Anders går på knogarna när det gäller att brygga och buteljera ölen ALLT gjort för hand. Tänk på det när ni korkar upp en fjärilsöl eller en Blond,,den är tvättad fylld etiketterad och packeterad för hand.
DET är hantverk!!
Den gigantiska uråldriga ladan är verkligen en passande lokal för ölen att födas i här mitt i Skånes vackraste naturreservat.
 Trots att det är ett microbryggeri känner man hur det bågnar av väntan  på att expandera då förfrågan på ölen vida överstiger den egentliga kapaciteten,något Anders kanske inte riktigt räknat med när han startade detta. Även om det är ett ilands problem,så är det ett problem. Att lagern tar 6 veckor är  liksom inget man kan göra något åt och att brygga och packa tar sin lilla tid,vilket gör att det oftare är slut än inte på systenen i Höör och Hörby där man kan köpa den.
Ha tålamod när ni ska ha tag på denna fantastiska öl,,tiden är det som gör den så god.
 Efter att ha fått en genomgång av hur det går till kan jag inte annat än hylla lågan som eldar detta ideella bryggeri,en lite ide som rann upp ur en kärlek till öl och en nyfikenhet hur det görs. Att sen nerda ner sig så illa i recept och tradition och att faktiskt GÖRA en batch öl,,det är en helt annan sak,de flesta av oss  köper helt enkelt den bara på systemet och nöjer oss där. Inte Anders inte.
 I helt förseglade och kliniska containers  pågår den eviga processen av kokande jäsande och kolsyrande av det som sen blir Blond och Fjäril.  Jag är ingen öldrickare,men jag blir sugen på att joina  ett  bootcamp för att kunna uppskatta denna drycken!!

 PR avdelningen har gjort helt fantastiska  plancher av etiketterna som  jag  målat och om man är intresserade av dessa kan ni snabbt och lätt kontakta Fulltofta Gårdsbryggeri på facebook och  diskutera:)
MYCKET är på g där ute i mitt hjärtas skogar och ängar,och jag är äckligt stolt att få vara med på denna resan,om än bara med etiketterna. Ren kärlek till gänget för deras uthållighet!!!
Livet har återvänt till  Fulltofta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

❤️

simon sa...

Cant wait to try it! Cool etiquette!