Sidvyer, senaste månaden

fredag 27 november 2015

Före ,under tiden och efter bilder.

 Kom och tänka på att många av er inte har sett bilderna hur det såg ut INNAN vi satte skopan i huset och  därför lägger jag då upp de få förefotona vi har. Lukten får ni föreställa er själva.
Tänk nu på att detta är mäklafotona,,hahaha de kan fotografera golvet på en pissoar och få dem snygga,,, Huset är byggt i en L-vinkel med en gigantisk lada på ena sidan och ett mindre ,vanligt boningshus på andra sidan. MItt i den vinkeln var där en tvättstuga typ,,med dubbla tvättmaskiner?


Såhär såg det ut när vi (kapten) grävde ut golvet  efter att de bilat upp betongen,,
Såhär såg det ut  i exakt samma hörna   efter att vi fått golvet gjutit och nya fönster  och dörrar insatta:)


Och här har vi plötsligt köket på plats(nästan) i exakt samma hörna:)


 Moving omn till badrummet,där gamla köket stod. Än en gång,,hur de fått set sunket att se ok ut på bild är mig ett mysterie men det lär varit anti-skit filtret!Vid något tillfälle har det brunnit i köket och när man plockade av innertaket insåg man att det var byta som gällde på takpanelen där med.
Exakt denna vinkeln  har ni nu badrummet:)
Precis brevid det minuskula köket hade vi ingången ,en riktigt vidrig liten hall med en trappa målad i vit matt väggfärg.
 Inga naturbilder i världen kan få den trappan att bli lantligt vacker. Den led ett nedrigt underlag jäntemot Kaptens minigrävare.
Såhär ser nu den ingången ut,rätt in på dass kan vi vandra om vi vill,så på sommaren kan vi sitta och skita med utsikt över rapsfält om vi så vill;)
Väggen mellan hall och gammalt kök  nerknackad och nu är allt ett badrum:)

Så,,vidare till det som bildar  L-vinkeln,,detta var ett slags påbygge med en typ av täckt veranda utanför dörrarna i hörnan av bilden,,en veranda där ingen ville sitta och en något skranglig tillbyggnad som,,,ja luktade än en gång.
Grunden till denna biten var så undermåligt gjuten att inget kunde rädda den och detta fick grävas ut även det.
Här ser ny ytterdelen,,,


 Dansken hjälpte oss att bila golvet,,hädanefter  får han ha hand om mindre maskineri som elvsipar eller vinöppnare.
Det visar sig att  allt tillbygge var så dåligt att  vi var  tvungna att riva,,


Det murades upp lekaväggar ,slogs på tak och gjöts golvvärme,,,
 Och vips så hade vi vår egen lilla kyrka;)
Såhär såg det ut precis innan bänkskiva kom på köket,,
När soffan kommigt på plats,,
Tapet på vad som en gång var bar yttervägg,,
 Och i andra sidan av nybygget,,Kaptens TV,,
Så,,ovanvåningen  kunde man inte fotografera från början ,men här har ni vinkeln  nästan exakt som på följande bild när vi rivit golv,väggar,tak  mm,,

Och här har ni ovanvåningen nu,,, ignorera vår nödbelysning som hänger i bjälkarna,det var för att ha något ljus alls. Staketet som Kapten tillverkade har moddats lite sen denna bilden  och är en pinne lägre på kortsidan. Jag ska försöka mig på att såga av  gängtapparna i helgen!
Här är jag lite osäker men jag TROR detta var  mitt på stora avdelningen där vi har våra mongodörrar nu,,ett riktigt femstjärnigt badrum i hetaste färgerna från 70-talet.

 Och precis utanför det  ett sovrum,,kan inte understryka nog hur det stank här pgr av de enorma mängderna fukt och råttor! Och panel,,,mmmmmm. Jag är ganska säker på att bakom sängen här är väggen som leder in till tvättstugan,dvs vårt kök nu.

Min avdelning av huset är inte så väldokumenterad ÄN då allt inte kommit på plats men här kan ni se hur det såg ut innan iaf,, 
Såt du här står du numera vid vår toalettdörr,,
 Här tittar du på toalettdörren.
 Och här tittar du in på mitt skrivbord:)
Här är det då bara putsat och gjutit ,numera målat och lagt golv och satt lister.


 Mitt skrivbord lagt på plats  i hörnan,numera monterat och klart!
 Min kamin som sett innan och här stod en rätt sexuell öppen spis innan,,,
Nå,,min gjutjärnstrappa från Qvesarum har kommit och nu ska jag bara lista ut hur FAN jag ska montera den,sen kommer bilder på det med:)

Inga kommentarer: