Sidvyer, senaste månaden

torsdag 26 november 2015

INFLYTTNING!!!!

Den regnigaste söndagen i världen bestämde vi oss för att idag var det läge,,idag kan vi flytta.
Huset har värme,larm,badrum,säng och allt vi behöver,,nu var det dax.
Efter 2,5 år av renovering och slitande på min systers stuga (något jag har varit väldigt ängslig över) var det dax,,kunde inte tro det.
Vill passa på att tacka min syster för det oändliga tålamodet med att låna ut stugan helt osjälviskt ,helt utan egen vinning för mig och Kaptens skull. Utan henne hade vi inte kunnat göra detta,utan henne hade vi inte fått vårt privata lilla paradis,,,tack älskade du <3<3<3
Först packade vi allt det som var självklart  och körde till huset ,efter det  packade vi in misarna och körde sista viktigaste lasten till vårt nya hus:)
Kan inte förklara hur jag kommer att sakna/slippa den långa vägen till Strandbaden. PÅ sommarmorgonen är den vägen magisk,,ett rent skådespel. På sommarkvällen är det ett rent helvete eftersom INGEN turist kan köra bil. 30 på 70 sträcka är en lag snarare än ett undantag.

 Det var ett himla mjauande  i bilen,otto trodde såklart det bar iväg till veterinären igen och Katt visste inte vad fasen som hände. Otto bröt sig ut ur transporten och lade sig på hatthyllan,Katt flåsade igen rutorna på Anuset.

 Det blev inte mindre mjauande de följande 2 timmarna när Katt och Otto  utforskade ett hus som är ca 5 gånger större än vad de vant sig vid de senaste åren;) Stoooora fönster som de kan blänga på fåglarna genom utan att bli blöta,massa roliga rum att fjollspringa genom.
ETT BADRUM!!!! Vaskarna vi valde specifikt åt Otto fanerade lite,,han greppar inte alls hur han ska få plats i det lilla handfatet och dricka samtidigt.
Kaptens belysning är aldrig tråkig att leka med och denna har han graciöst nog döpt till sexytajm. Smooth.


 Detta är min morgonutsikt från vår toalett,,toaletten som är lite större än köket vi använt i 2,5 år <3 (låter som om jag klagar på stugan,så är det INE,den har varit MER än bekväm och tillräcklig,på alla sätt och vis!!)

 Sakta men säkert byggs köket ihopa,stenplattorna på plats (nästan alla) ,nu är det bara rörmokaren som ska på plats:)
 Provisoriskt hängde vi upp globerna som är tilltänkta på hanabanden. Tygkabel är på väg för att ersätta fula plasttrådar:)
Och så kom kylen <3<3<3 En side by side med en sjukt underbar frysdel undertill,helt fantastisk för en slö reumatiker som jag:)

 Sen gick jag loss på tvättstugan! Elfas hyllsystem  och en bänkskiva från Jem o Fix,,,en eftermiddag med borrmaskin och vattenpass  och mordmysterier senare och jag har en tvättstuga. Detta är stort för mig,har aldrig aldrig haft något såhär uppstyrt  med hyllor för allt man kan tänka sig behöva och en bänk för att vika tvätt,,
Här kan jag ha irriterande skrymmande saker som sängkläder mm,,,jag älskar det!!!!! Jag tänker skruva upp hela garaget fullt av detta med,det är bara för bra för att vara sant! Inte snyggt men förbannat praktiskt!

 En studenthängare till för gäster:)
 Och sen som utlovat en badbild!!! För första gången på ca 2,5 år har jag äntligen fått bada!! Det var precis lika magiskt som jag trott,och till vår stora förvåning är badkaret större än förra och både jag och Kapten kan ligga raklånga skavföttes utan att trängas!
Otto tyckte också det var magiskt! Att få se honom fiska vatten från den specialinköpta pallen trodde jag inte var ens möjligt  för 2 veckor sedan då jag satt och grät i ett dygn ,säker på att han skulle dö.
Från detta ögonblicket spurtar han konstant till badrummet så fort vi ens rör oss ditåt ,alltid redo att bada!

 Så ,,en skål för inflyttningen  och för 2,5 år av hårt slit,många asgarv,mycket pusslande och en massa massa äventyr!!!  Har aldrig haft så mycket roligt med att hantverks som här och inser att byggprogramm har rätt,,alla kan bygga!!
Mer bilder kommer såklart av de färdiga rummen med belysning och allt:)


3 kommentarer:

Maja sa...

Fy fan vad fett!!
Och d elev Kylen trotts allt :D
Så jäkla härligt att se er gå imål efter att fått höra om och följt detta i 2,5 år!

Unknown sa...

Snubblade in på din blogg och såg din fantastiska husrenovering! Har också ritat vår tillbyggnad och väntar på beslut från länsstyrelsens. Det roliga är att jag valt samma kök, och har ritat en likadan trappa i metall som är mycket lik din. Även upplägget på utbyggnaden är liknande med synliga bjälkar. Vad är det för bänkskiva du valt till köket? Bra smak du har ;-)

Stina sa...

Vet inte vad bänkskivan heter,det är inte Ikeas iaf:)