Sidvyer, senaste månaden

fredag 28 november 2014

Julgala med Radio Active!


 Det var dax för den årliga Radio Actives sponsormiddag på Malmö Arena,och det var av en ren slump jag halkade med på ett hörn då Virus inte kunde. Som alltid tar jag min kavaljerstandin på fullaste allvar ,smet ner i den lilla svarta 2 minuter över 5 och hoppade in i bussen som gick från regementet direkt till Malmö Arena ,där det bjöds på lite vin och tilltugg:)
Jag har aldrig varit på Arenan innan,och såg fram emot att få se detta spektaklet ,,det besvek inte. 

 Det var buffé (dödens buffé även kallad)  och om jag ska säga något negativt om kvällen (Ja för inte fan kan jag hålla mig från det nää) så var det väl att maten lämnade lite att önska,men så är det buffé,och då är det bara att hitta något som du gillar och äta endast det. Jag gjorde ett stort hål i deras Janssonförråd kan jag tillägga.
 Lite soft symfonimusik spelades när vi dök upp och borden var så grant uppdukade och iordningsatta. Diamantplatserna hade Active,och från min plats såg man magiskt bra!!

 2 öl,en vin och 2 snapsar ingick i bordspaketet,och ville man inte ha det kunde man byta ut allt mot bara vin,som vi något otippat gjorde. Man är väl inget vanedjur heller.
Döm om våras glädje när Peter Settman visar sig vara confranciern,han och David Hellenius. Settman går ALLTID hem,och det VAR faktiskt inte bara jag som stod och frustade "RONNYYY"" i publiken,där var säkert 2-3 77:or till helt utan omdöme. Är man ett fan så är man.
Hellenius var lite på det elaka humöret,och medans Settman fick folk att skratta rätt gott,satte sig Hellenius offer ner rätt snabbt,lite trötta på att bli förnedrade och utkallade.
 Till maten lite soft i början sådär så spelade Bo Kaspers ,och nog fasen står han ÅTER IGEN och gnäller om rasism och hur äckliga folk är,denna gången för att hans halvkoreanska dotter inte fick bli lucia i skolan i år heller för att hon "tydligen ser helt jävla ,,FEL ut",,ville gå upp och  manspiska honom och vänligen berätta att en annan har varit blond,blåögd och hur fluffigt "arisk "somhelst i hela 18 år och har ALDRIG fått bli lucia ändå,så släpp offerkoftan och börja fundera på om det beror på att alla helt enkelt inte blir lucia.
Bo Kaspers har gort sitt för min del,man tröttnar på den bittra attityden,och den lite anklagande tonen han alltid verkar ha när han spelar i Skåne. 

Efter maten var över började showen på riktigt och de gick starkt ut med LENAAAAAAA!!!

Ja jäklar säger jag bara,,någon viskade att hon nu är 48 år gammal,och HELVETE vad het hon är!! Vill varna redan nu för att det kommer att figurera massa foton på bara Lena,,,men vilken kaka,vilken syn,och vilken närvaro!! Kvällen fylldes av en massa stora namn som Ace Wilder,Abbott,Miriam Bryant,Magnus Uggla,Lasse Berghagen och Timbuktu,men ingen av dem gnistrade så som Lena! Man riktigt ser hur jäkla roligt hon tycker det är,något som förståeligt inte finns hos alla artister (de ska väl få ha en vanlig dag på jobbet  de med) men runt den lilla raketen från Vetlanda sprakade det konstant!! Som ett Tomtebloss  av underhållning! Jag är omvänd,döpt och  konverterad ,allt på en enda kväll!

Ser man såhär ut närmare 50 kan jag glatt välkomna mitten av livet!

 Petra Marklund missade inte en ton,ett klockrent framträdande med Kentskrivna,"händerna upp i luften" levererades.

 Sen kom den lite nyare stjärnan Ace Wilder,svenska Melodifestivalens hopp som gjorde väldigt bra ifrån sig i omröstningen,och inte mindre med låten som spelades långt efter det att vi förträngt festivalen.Ung för att redan stå på de stora scenerna,men det ser ut som om hon inte gjort annat i sitt liv minsann.
Sen kom Björnen från vidderna,mannen från tokholm,killen vi alla allsjungit med och publiken skes ner sig!!! Lasse Berghagen gick rätt ut och drog en sommarlåt(ballsy på en julgala),och det liknade mer ett väckelsemöte än en vanlig underhållningskväll! Sjukt roligt att se folks reaktioner på denna milda herrens röst,och det var nog fasen en av kvällens dragigaste nummer,rent publikmässigt!

 Lite mellan gångerna dök Abbott upp. Musikretard som man är trodde jag först att det var Doug Seagers (uteliggaren från Jills Veranda) men tydligen har Ebbott alltid sett ut såhär/låtit såhär. Julsångerna han levererade var julsånger,MEN när han framförde en av sina egna var det som om handen hittade perfekt in i handsken och han lös extra starkt! Här under framför han och Ace "Fairytale of New York" som passade så bra till honom.

Sen kom Timbuktu med vatten i källaren.
 Det var nu inte bara singelnummer och inget mer,tro inte  det,det var ett konstant bombardemang av musik och dans shower,artister kombinerade  i massa kända låtar,och såklart rev de av dessa perfekt! Kan säga att inte EN enda gång lät det falskt,eller fick man känslan av att "huh,hon var inte så bra i verkligheten",det v ar snarare tvärt om massa bättre än man kunde tro! Vill även skicka ut ett stort cred till backup sångerskan som gjorde Tibuktus föreställning till ett nummer värt att lyssna på!Jäklar vad damen kunde sjunga!!

 Men,,,buffelskor? Snälla säg att det var mer för synlighetens skull,inte så mycket för att det modet är på väg tillbaka? Det var en miss på 90:talet och det är en miss nu,den och den Kubanska missilkrisen ligger på samma våglängd.
 Magnus jävla Uggla,sveriges Ozzy Osborne levererade som FAN!! Han öppnade med "Min far" och fick hela arenan att stå upp,med armhår och allt och avslutade med "Kung i Baren" så att tillockmed lama folk stod och hoppade!( Och jag vill ha danserskans röv,så om någon inte kommit på vad de ska köpa i julklapp till mig,då vet ni nu iaf!eller strunt i att dela upp na,ta hela hon,,,)

 Och sen lena igen med Ont Ont,,,ja,,Lena,,,,<3<3<3<3<3
 Det är fan bara Lena som kon rocka ett par gigantiska röda kogetrosor och få det att se lätt ut!!
Och såklart lite mikrofonkåt,hade den inte kommit hade folkmassan inte släppt ut fröken Marklund tills hon defacto dragit den!

 Sen kom Ebbott.


 Kvällen avslutades med Septembers "looking for love"  och vid det laget hade jag varit på dass 6 ggr redan (damen i trappen undrade nog  varför jag inte kunde dra linorna vid bordet som alla andra kändes det som,samtidigt som det inte lönar sig att  förklara för en komplett främling att jag pinkar ihjäl mig,inte knårschar,,,) En helt VANSINNIG kväll jag är ytterst skitglad att jag fick uppleva!.En nyfödd respekt för Sveriges främsta som bara levererar ,som om det vore en enkel sak,enbart för vårt höga nöjes skull!Tusen tack Radio Active och Malmö Arena,det var ett magiskt spektakel!!

2 kommentarer:

Marita sa...

Jag vill ha Ace Wilders kavaj!!!!

simon sa...

Shit! What a night...! Sounds like one hell of a show.