Sidvyer, senaste månaden

tisdag 6 januari 2015

Coverups,,vad har hänt??

Som påpekat igår fick jag ta emot en ej tidigare skådad mängd coverup förfrågningar,och jag var ett tag rädd att jag skulle få täcka och fixa hela året!
Det slår mig hur lite folk vet och förstår om coverups,och det är inget konstigt med det ,det är mitt jobb att förstå . Såhär funkar det :
Är det helsvart  så är det enda som täcker   :Svart
Man kan INTE täcka över en tatuering med text,,det finns inget sätt att ta bort allt det som tittar ut emellan,ingen hudfärg man kan tatuera över  det gamla med.
Säger någon åt er att man kan tatuera in hudfärg el vitt för att bli av med en tatuering ljuger dem.

I vissa fall om där är mycket hud emellan det svarta(som på bilden nedan) KAN det gå att villa bort ögat från att en gammal tribal sitter där genom att fylla hudutrymmet och utnyttja  det svarta som om det ska vara där,men inte egentligen täcka det alls,eller bara delvis där svart ändå ska läggas. Jessicas tribal nedan lasrades faktiskt ett par gånger för bästa resultat ändå.
En av årets covers kommer att bli Henrik som har varit väldigt tålmodig med lasern,och är nu redo att täcka över. Trots att vi blekt det han hade väldigt, kommer det vi gör över ändå att behöva vara åt det mörkare hållet,och heltäckande japanskt,annars syns även de små gråa resterna som finns kvar.
På första fotot har vi lasrat en gång  i nedre hörnan som ni ,men övre biten är fortfarande väldigt svart (svartare irl än vad som syns på fotot)
 Efter denna bilden har lasringen fått vila i lite mer än ett halvår och nu är den redo att täckas över. Vi fick köra rätt många gånger på denna för att den skulle försvinna,men nu går det iaf,och vi har så mycket mer val än svart ruta som är det enda som hade funkat  på den innan.

I Lukas fall hade han 4 stora jämngråa/blå fält  som inte var ok gjorda. Den gick inte att täcka på något sätt alls,men däremot kan man använda de stora fälten och tatuera nytt svart ovanpå. Det svarta kommer att vara lite svartare än orginaltatueringen och kommer därför att synas alltid. Tack vare storleken på fälten funkar denna lösningen,men det är sällan folk har ett så stort  fält att använda,och allt är beroende av hur grått det gamla är. Är det svartare än natten går inget att göra.
Ett annat exempel är nedan. Ett tribalarmband satt på plats,och det enda som går över svart är svart,åter igen. Det enda som gör att detta funkar är att Christian har hela armen tatuerad,så att inte det stora tunga fältet blir övermäktigt. Har man en tribal man vill täcka/fixa måste man vara beredd på att göra den mycket större(om det inte bara handlar om att fylla i den såklart)
Annas pyttelilla skorpion  har använts som en ganska grov stjälk/blomsterknopp  där de mycket större bladen tar bort synen från det gamla,så åter igen är där rätt lite gjort vid själva det som täcks med mer fokus på det nya,och det ljusa  fina sitter inte över den gamla tatueringen. Den hade synts rakt igenom alla de färgade fälten här.

Och så till det tråkiga gnälliga: Några få görbara coverprojekt är alltid roligt att göra då kunderna oftast är väldigt nöjda,då de hatat den gamla tatueringen så länge, MEN,,
Jag tror inte någon av mina kollegor  med mig är jätteroade av att "fixa till" och fylla i tatueringar som gjorts av  väldigt dåliga tatuerare. Förr störde det mig inte så,men med tiden och det växande antalet hemmatatuerare och studios som kan öppnas hursomhelst (det behövs ingen kvalitetskontroll på själva hantverket BARA på hygienen) så tröttnar man och väljer någonstans hellre de som startar på ren canvas .

 Detta är INGET ont om er som sökt för covers,INTE ALLS! Det finns hundratals orsaker till att man fått tatueringar man inte är nöjd med,och det ska inte ifrågasättas i 90% av fallen, men i alla fall där man inte orkat vänta på en tid,det var jättebilligt,det skedde innan man var 18 ,en polare gjorde det,,, de fallen halkar helt enkelt längre ner på prioritetslistan för mig , då lite tålamod och viljan att spendera lite mer på sig själva hade räddat situationen från början.

Detta är ett växande problem ,så oddsen att tatuerare tröttnar rejält på att täcka  och fixa är stora,och att det i framtiden kommer att bli svårt att få saker fixat, och detta tål att tänkas på när ni bokar tider.
Ge er själva endast det bästa ,ha tålamod att vänta och GÖR RESEARCH!!!

Inga kommentarer: