Sidvyer, senaste månaden

torsdag 8 januari 2015

Endometrioser Myom Psoriasisartrit och alla andra ur Bellmansagan

Så sitter jag här  och betänker vad som pågått under så många år i min kropp.Det var inte förrän min Reumatolog påpekade att hormonerna kan ställa till med exakt samma grejer som psoriasisartriten  gör,dvs det är inte hundra att det är det.. Har dessutom upplevt en myriad av andra små skitirriterande problem som inga läkare någonsin tror på,och eftersom det tar en evighet att komma till är jag fullt "frisk" när de träffar mig,OM de träffar mig. Lägg till att du sällan får samma läkare,så du måste själv vaksamt komma ihåg allt som är fel på dig OCH koppla ihopa det.
SÅ,,detta fick mig att tänka lite och gå tillbaka blott 6 år då jag var någotsånär symptomfri på sånär som ett rejält sebhorreiskt exem i hårbotten (som jag nu vet är psoriasis)
Strax efter att det  startade  kom problemen med myomen och endometrioserna i dagen eftersom de då syntes på utsidan av kroppen. Hade länge vetat att där var något fel,men än en gång lyssnar ingen. Keep in mind att jag varit inne otaliga gånger under åren för cellförändringar som resulterat i minikonisering,dvs de har tagit bort en del av livmodern ,och redan då upptäckte Dr.Zoltan att jag hade myom. Inga frågor om obekvämhet el liknande,bara konstatera och skicka hem.

När dessa då vuxit sig mongostora och jag inte kunde härda ut smärtan mer (svimmade av den,,högst opraktiskt när man tex kör bil) då utbrast sjukvården "NÄMEN OJ så stora dem är,varför har du inget sagt??" och tog bort dem.  När de öppnade upp hittade de multipla endometrioshärdar som de också tog bort,och satte mig på en galet stark hormonmedecin. Sen glömdes jag bort. Ingen koll efter operationen för att se om det läkt ok, inga somhelst blodprover för att se vart hormonerna låg.

Så gick tiden och ett år efter op så kunde jag plötsligt inte stå på höger höft. Gick med skiten i en månad ,sen kunde jag inte stå ut mer,beställde tid privat för magnetröntgen,men pgr av ett av skånes värsta snöstormar kom jag inte iväg,INGEN rörde sig den dagen. Dagen efter stormen lagt sig var smärtan nästan helt borta. Då kopplade jag det inte alls,nu kopplar jag det solklart,för så är det konstant nu. Detta var 2010-01. I slutet av sammamånad började jag få utslag i ansiktet av psoriasisen,men fattade nog inte vad det var då jag trodde det var allergi.
2010-08-24 insåg jag att jag hade ledverk,och sen gick det fram tills 2014-08-13 innan jag fick min första Enbrelspruta och ÄNTLIGEN fick broms på skiten! Förvisso gick jag på diverse antiiflammatoriska,bland annat Diklofenak som gav mig magsåret från helvetet  och som sabbade mesta delen av det halvåret,men sen fick jag bytta till brufen Retard av en högst motvillig reumatolog.


Nu är knutorna tillbaka with a vengance,och jag frågar mig om inte något annat är fel ,vad är det som ORSAKAR allt detta? Sitter där en liten tumör någonstans och skickar ut hormoner som ingen tittat efter? Har begärt en hormonpanel,men så kan man ju aldrig vara säker på att det fås eftersom de aldrig aldrig tror på en.

Har iaf fått en supergynekolog nu,och jag hoppas han kan ge mig ett ögonblicks tvivel så jag slipper att kämpa,eller åtminstone få ett svar för en gångs skull.

1 kommentar:

Pixi sa...

Ja vad ska man säga... man måste vara frisk för at vara sjuk, slå näven i bordet åter o åter igen... Jag fasr för att bli så sjuk så man inte har nåt val att gå till dr igen för iom jag vet att det inte alltid går rätt til.. Hoppas verkligen du får bukt med det här och träffar "rätt" läkare för snabbare tillfrisknande men skönt att D vitaminet bl a hjälper dej , jag hade oxå underskott och sakta men säkert har det stigit i värde och jag mår mycket bättre, stor skilnad, har inte tänkt på att det kan oxå bero på håravfall men mitt är oxå mindere kanske tack vare det , men överlag har det hjälpt mot att även ledvärken är mycket bättre och har mycket mindre ont nu, så fortsätt för tusan.. kram kram ;)