Sidvyer, senaste månaden

lördag 10 januari 2015

Medecinskt strunt,hoppa över om ni inte vill läsa.

Jag TROR att jag fått stopp på håravfallet? Efter att ha gått på D-vitamin den 29:de december  verkar det ha stannat upp. Jag hoppas på det iaf men det kan lika gärna vara inbillning.
Äter även priorin  sedan  minst en månad tillbaka sedan en läsare tipsat och farten på håret som är kvar HAR ökat (luggen växer ut på 2 veckor)

D-vitamin fick jag utskrivet av min reumatolog som upptäckte ett rejält underskott. Järn stoppar jag också i mig för att  se om det hjälper till (NSAID preparat utarmar ens järn och jag har gått på NSAID i ca 5 år konstant,då man bara ska ta dem i ca 2 veckor i stöten)
Jod ska tydligen stoppa och hjälpa mot endometroser och myon,så jod har lagts till i skafferiet av naturpreparat.

Nu har plötsligt naturpreparat tagit över och överdrivits ,allt för att försöka må lite bättre,och jag ser verkligen överdriften i det,men man blir desperat när ens kropp skenar och man känner sig maktlös.
Fick hem ett brev igår där Dr.Mats meddelar att han skickar mig till magnetröntgen innan operationen för att se en 3D bild av katastrofen där inne.

Vi kämpar vidare!

5 kommentarer:

Nova sa...

har hört att om man äter tillskott på järn skulle man boosta med att få i sig c-vitamin , tydligen så hjälper c-vitaminet att kroppen lättare tar upp järnet . Dar du kollat om du har brist på B12? har för mej att hår hud å naglar kan bli lidande om man har brist på de.
Man blir ju lätt desperat när man inte får ordning på sin kropp. och jag tror att vitaminer och mineraler kan hjälpa en hel del. Läste på och testade en hel del när jag själv hade kraftig obalans i kroppen (allt pågrund av biverkning på concerta )
Håller tummarna för att du nån gång kommer få bort all smärta och obehag , man blir så ledsen när man läst hur du blivit behandlad av läkare. Blir så imponerad av hur mycket du orkar med , tror många hade gett upp .
Du är stark Stina .

Lillan sa...

Om du tar en Mega B-stress (speciell b-vitamin kombo + c-vitamin) tillsammans med ditt järn så får du bättre upptag. Undvik också mjölkprodukter vid den måltid du tar kosttillskotten. B-vitaminer och järn är också viktiga för ditt hår, men även för huden. Sikta på naturligt järn från hälsokostbutiken och inte sjukvårdens syntetiska niferex eller likande.
Kolla d-vitaminet så du garanterat får minst 2000IE/dag. Vet av erfarenhet att sjukvården ofta inte har tillgång till "rätt" doser.

Stina sa...

Lillan: jag tar naturligt järn från hälsokosten och boostar det med C som man ska,äter 2400enheter vitamin E om dagen ,det var just vitamin D som gjorde susen:)

Anki sa...

Jag inledde visst det nya året med att tappa en jävla massa hår. Fick inte nån tid till vårdcentralen ens en gång, "stress!" sa ssk:an när jag ringde, som om hon automatiskt vet det..
Nu proppar jag i mig priorin, D-vitamin och järn också. Längtar så efter att få se det minsta lilla resultat! Tycker att håravfallet har lugnat ned sig i alla fall..

Stina sa...

Anki!d-vitamin i mongodoser och testa öven Jod som du köper på hälsokosten,mitt faller inte av mer iaf,prioritet vete fan om det funkar men testar en mån till