Sidvyer, senaste månaden

torsdag 24 september 2015

Håret och huset

Jaha,,uppdatering,,håravfallet har tagit en rasande fart igen,strax innan jag började på testosteron. Det är bara löjligt nu,nu får det trilla av då för helvete,inget hjälper och jag får väl vara korthårig om ett tag då. Klipper det när flätan är patetisk.
Har fått lite frågor och input och jag följde upp en av tipsen,en såkallad kostrådgivare eller näringsterapeft.
Det kostar 700kr,man träffas inte,man får fylla i en del listor om hur man mår och ens vanor ,längd vikt mm,sen ringer hon upp och ska ge en vägledning om hur man bör äta.
Jag bifogade håranalysen jag gjorde och dess resultat utan att bifoga vad som rekommenderats.
Vi pratade.
Jag ifrågasatte lite grejer eftersom jag redan tex gått ett år med nolltolerans mot glutenoch inget hände,,att jag redan äter massvis med grönt och ytterst lite gluten (inte noll men inget i veckorna alls och väldigt lite på helgen) 
Håller sockret till på helgen med ,dvs undviker allt sockrat,dricker inte sötningsmedel,,
Jag verkade skeptisk till allt hon sa var hennes svar.
Hon rekommenderade TIO olika kosttillskott,,verkligen,,,? Tio?!! Jag behöver inte äta alls utan bara gå på dem då de lär proppa mig full.
Jag fick inte dricka kaffe,kolsyrat vatten,mjölk,svart te   eller alkohol. Jag fick inte äta potatis eller majs.
Jag fick inte äta ost,någon somhelst form,inget smör,jag fick inte äta ett uns av gluten  och absolut noll socker.
Ja du,, då känner jag att livet kan vara ganska värdelöst?
Vatten och gröna saker,kanske kött om jag är snäll,,och kosttillskott,något som faktiskt inte alls är olik min vardag som jag har det. Vräkeri mig grönt och kött,undviker kolhydrater och dricker g rönt te,kvarg är de enda mejeriprodukterna jag får i mig.
Inga förklaringar till varför jag inte tål D-vitamin,varför håret trillar av och varför jag lagrar massiva mängder kalcium.
Detta köper jag tyvärr inte alls. Klart man mår bättre om man stoppar i sig löjliga mängder vitaminer och klorofyll,men är det verkligen hållbart?
Tio olika kosttillskott  varav 3-4 ska man ta 2 st flera gånger om dagen. Jag hade blivit fattig på nolltid då dessa ämnena inte är gratis. Magnesium skulle jag äta massa av OCH köpa en spray som jag skulle spraya mig med för att få ännu er magnesium.
Nä ,,detta är då inte min grej kan jag konstatera,iaf inte sålänge den där ahaupplevelsen uteblir,att jag tex bör sluta med massiva mängder sprit eller att jag inte tål kött,,
Moving on.
 Kommer väl ut i huset och får syn på att rörmokaren har varit där!!! Åh my,,,visste inte om de lite fyrkatigare kranarna skulle funka,men det passar utmärkt till det lite stelare kaklet!
 När vi rev huset satt där ett par ultracharmiga badrumslampor i lilla toan och de kan vara de enda jag lyckats få Kapten att låta bli att slänga,och jag ville verkligen ha dem i nya badrummet,,en liten eftergift tillatt inte ALLT ska vara nytt i ett hus. dem och skänken får bo kvar och få nytt liv:)
 Duschen halvvägs på plats;) Jag vet inte om jag ska fuska med badkaret så fort vi får varmvatten eller om jag ska vänta tills vi flyttar in;),,vi får se! Bilder kommer oavsett!

3 kommentarer:

Paul sa...

undrar om alla kosttillskott var något hon sålde?

Stina sa...

jodå,men inget hon pushade till max.

Helen Fröderberg sa...

Huset kommer bli fantasiskt!

Värre med kostrådgivaren.

Hoppas du mår bra.
Kram!