Sidvyer, senaste månaden

onsdag 20 juli 2011

Prag en smällhet sommarvecka:)

Detta äventyret började på en så udda tid som en lördag kväll i värmen från Malmö stations uppvärmda stenplattor. Jag och Helen bestämde oss för att se Prag ,Helene för första gången,jag för 4de.
Att få komma ner och uppleva Prag i högsommarvärmen var allt annat än mediokert. Det doftar underart,ljudet i staden påminner om ett mjukt mummel,väggarna värms upp och viskar om allt de sett och huserat,floden flyter fram så stilla och påfåglarna mjauar i parken;)
När vi kom dit var det dock snudd på att jag sket blött då nattportiern kollade oförstående på oss och sa att han inte hade information om att vi skulle bo här! Kl 21 en lördagkväll,,, Vi fick ett pytterum som ändå var toppenfint och gav oss genast ut  för att se Prag.


Som på tecken när vi satte våra fötter på Karlsbron drog dem av det maffigaste fyrverkerispelet jag sett på länge ,och jag tror nog att Helen kände sig lätt välkomnad;) Vilken fantastisk stad det är.


Spindlarna hade gjort ett bra jobb med att invadera varenda staty och varenda lampa på Karlsbron. Stora vidriga korsspindlar som gjorde sitt bästa för att väva in allt i sockervadd,,vänligt och tack men nej tack;)


Vi gjorde lite av de turistgrejerna man måste göra,,tog på statyer för tur,förde vidare sjukdomar från all världens hörn,all in a days work.


Söndagen bjöd på ännu mer problem med hotellet som vidhöll att de inte fått info om oss,och nödtelefonen man skulle ringa meddelade snällt att den hade öppet på helger 9-21,,fast ingen var där. Om man hade akuta problem kunde man hoppa in på nätet,som hänvisade oss till vår bokningsbekräftelse,som var helt meningslös. De hade aldrig hört talas om det bolaget vi bokat genom,och jag började svettas lite. Vi fick byta rum till ett stort med utsikt över Pragborgen och förutom att de nu ville dra pengar av oss igen var det fina fisken  hela vägen. Gammalt hus,ingen hiss,men sååå vackert!
Fast vad de tänkte på med blyglasfönsrtena,,,ja det vet ingen,,

Har inte kunnat lägga av turkaninen ur min väska och nu har det blivit tvunget att visa Lillfridan vart han följt med,och det är fantamig andra gången han är i Prag! 

Min brillianta plan var att ta på mig mina fivefingers för att det skulle gås en massa i hett väder. Jotack. Söndagen bjöd på mördande 28-30 och jag var totalt slut i vaderna efter att ha klättrat på vingårdar och borgar!! Pargborna och tristerna snubblade över sigsjälva så de stirrade på skorna,,det är åtminstone humor,,,


På måndagen var det äntligen dax för ett återbesök på Municipal Hall,stället där jag kan dö lycklig,bara jag får bli begravd med en av lamporna! Visste ni att tripple xxx spelades in i Prag och där inne? Visste ni att lipsylberoende kan botas om man bara smörjer på honung istället?
Jodå.

Som god sed bjuder var vi tvungna att ta en vinare nere i Amerikasky Bar,stället dit kvinnor kunde gå utan män och ändå behålla sin värdighet,dvs Prags äldsta Bar! Den finns i källaren på huset,MISSA INTE!! Servitören hämtade alla i styrkan som kom och smygglodde på tåskorna,,

Vi hittade någon form av konstinstallation!

,och jag fick testat Zoomobjektivet!

(Mina lampor)

Som på en ingivelse 21.50 på vägen hem fick vi för oss att gå på konsert i kyrkan  vid candelllight,alldeles vid foten av Karlsbron,,,det var en upplevelse som sällan kommer att lämna mig. Sopranen var felfri och när hon började på Ave Maria visste jag att  mitt smink kunde hälsa hem. Organisten var också fantastisk om än inte felfri och lite sönderturistad,men att få hra toccata och fuga i D minor på en så biffig kyrkoorgel är  väl värt de 600 koron vi betalade.

Vi fikade även på fiket i andra flygeln i Municipal hall,men ja,,det rekommenderar jag inte alls. Servicen är arrogat och dålig,det röks inne forfarande och priserna är sviniga. Vi lyckades dock sätta oss just som ett storband rev av en massa sjukt vacker musik utanför helt spontant,så den dagen blev även den välsignad med en live  upplevelse.


Här testas Helens glasögon,och teorin om att tungan i gommen tar bort ditt kalkonslör,,,,det funka fantamig,,tungan alltså,inte brillorna.


Lite paus utanför Hard Rock som ligger i ett hus med en fantastiskt sorglig historia,,ta de guidade turerna när ni är där,jag märkte att jag missat så mycket.


Vi skulle ju då få en tidig kväll i säng eftersom taxin hämta oss 4.30 på morgonen efter,,det gick sådär? Hardrock är ganska trevligt och lätt och får man bara plats vid baren kan man mysa där länge!


På natten till onsdagen bjöds vi på ett helvetes åskväder med spöregn ,som vi följde genom ett öppet fönster med pragborgen upplyst,varmt så man kunde gå ut naken om man valt det. Otroligt helt enkelt,,,

Så  var det ju då valet av skor,,,jag klagade mest men hade minst sår av mina,Helen däremot valde att gå uppförs och nedförs i sandaler,,hennes blåsor  blev tillslut en extratå.

Ett ansträngt uppsvullet halvmosigt leende på flygplatsen. Båda två oerhört glada att vara på väg hem,för  hur det än är,borta bra hemma bättre. Hotellet ordnade upp sig,det visar sig vara fel på deras fax och när det väl blivit vardag så jag fick tag på idioterna löste dem det snabbt och lätt,så allt ordnade sig till det bästa:)

1 kommentar:

Helen sa...

Sjukt sugen på att åka tillbaka till Prag. Har inte varit där sen vi var där med Esteterna 1996. Mannen har inte varit där.

Kan du inte skriva en bra reseguide. Du har ju koll på en bra massa ställen och säkert hotell också.