Sidvyer, senaste månaden

söndag 31 juli 2011

En gång i Götet.

Att turista i en stad som ligger i sverige går minsann lika bra som att dra till Prag ,så Göteborg fick bjuda till i helgen när Kapten tog tag i en nice mini weekend på Elite Plaza Hotell. Nedan är beviset på att ven sverige hade sin tid,,,betong och glas  har tyvärr ersatt vad som för kallades smak,men det gör de gamla detaljerna så mycket mer värda.
Vi var vrålandes hungriga redan  när vi kom dit,så i 26 gradit väder letade vi reda på en pizzeria att räda före vi skulle shopa i Nordstan. Tyvärr hade ALLA andra också kommigt på den idén,så det var packat till nocken med folk överallt. Vi förundrades över hur loffiga Göteborgare ser ut!!?? Inte en enda brud hittade vi som passerade som het,inte en enda på flera timmars span,och killarna var inte bättre. Ska inte slänga glas i stenhus,men man brukar ju se en eller 2 höjdare??

Jag behöver dock inte spana. Smygfotade Kapten när han inspekterade utsikt,och ja,,vad ska jag säg;)?? Och han tränar fan inte ens!!!

Vi ville boka bord på hotellets restaurang,då killen i receptionen sa att han hellre kunde rekommendera andra restauranger i närheten,och då undrar man ju lite om hur dålig  den restaurangen de har är?? Så vi gick lite undrande med på det,men när han å ville guida oss till Thai bestämde vi oss för att titta på menyn,och bestämde oss snabbt för hotellrestaurangen ändå. Mycket underligt beteende av någon som jobbar på stället??


Vi shopade lite i sista minuten och softade  ner oss i Bishops arms hammock utanför hotellet. Baren som ligger i källaren till hotellet är minst lika mysig som hotellet självt ,rekommenderar även den varmt!

Utsikten från vår hotelldörr;)

Restaurang Svea Hof ligger på en inbyggd bakgård i hotellet,och maken till fräschare lokal har jag sällan skådat!! Ett så fantastiskt nybygge som rimmar så bra med det gamla,,,så ska det se ut!!




Servicen var oklanderlig,vita handskar vid besticksplacering,smakneutraliserare mellan rätterna,varma handukar efter huvudrätten,,,ja hela kitet!
Jag startade med pilgrimsmusslor som var himmelska,mdans Chefen tog klassikern stenbitsrom  och toast.

Huvudrätterna blev Kalventrecote meg grilltillbehör(bilden) och jag tog en spätta med ägg och pepparrot.

Satan i gatan vad pepparroten var stark! Då smög servitrisen fram och viskade lite fint att om man lägger ner den i smöret blir den mildare,och ja,helt rätt,den smakade knappt alls efter det!?(mental note)

Paus mellan mat och efterrätt med kaffe,tillockmed det rätt,istället för det jääävla löfbergs lila som alla tycks avguda häruppe.


Efterrätterna var Cremebrulé för kapten,med hallonsorbet och färska hallon medans jag fick en färsk jordgubbsdessert med hemlagad vaniljglass och vit cholkadmousse. Himmel!!!!

Efter det var det nödtvång att gå ner till puben bara för att sitta:)


De hade hundratals sortar öl och cider och bara för att vara motvalds testade jag en Framboosen(hallon) Kriek,vanligtvis är de ju körsbärs smakande. Denna smakade precis lika illa;)hahahaha

Vi spanade lite konst på byggnader;)

Avnjöt de sista strålarna sol i ett lika varmt göteborg som när vi kom:)

Tvingar Kapten att ta foton på mig (han gör inte sånt,det är ju pinsamt,eller så skiter han bara i det,men jag får gärna fota honom??;) snedvridet?? näääh)


Dokumenterar fivefingers,och spånar på om man ska maila Vibram och be dem släppa en line för Borrby med? Twelvefingers,,,

Avslutar med den bästa dumma blondinbilden jag har! En fantabulous helg!!!

2 kommentarer:

Piccolacasa sa...

Smygbilden är i världsklass!!!

Jennygumman sa...

Ser ut som en underbar helg, det är du värd som in i bomben.
Kram