Sidvyer, senaste månaden

onsdag 25 december 2013

Ett barn kommer att födas.

Årets jul dök upp rätt snabbt i år,och i början av december trodde jag inte att jag ens skulle klara av att hitta julklappar till alla deltagarna,men med lite påhitt så blev det rätt bra ändå:)
Som vanligt dyker vi upp på kvällen den 23:dje lagom tillsvi inte kan hjälpa till med ett skit tyvärr(min mamma står i nästan allt som lagas inför julen,lite julcurlad som man är)
Vi tar med oss sillen ,brunkålen,brödet och spettkaka, (ingen ål i år,den är utrotningshotad och rälig oavsett)
medans syster står för knäck och köttbullar.
 När skinkan då är färdigkokad griljerar vi den och tjuvsmakar. Mamma,,,,jag missade skinkan i år:(!!!!!!!!!!skulle skivat upp härligheten och tagit med mig hem så underbar den var!) Efter det smyckar vi granen. Albin var med i år och trots att granen var något anorektisk lyckades han smycka den så den liknade Donatella Versace! HÖGAR med glitter och smal som en pinne. En haute cotur gran således.
 Ja,,där är ett barn,,men Albins mamma och pappa är liksom mer som jag när det gäller barnuppfostran,,gnäll inte så mycket,gör som jag säger ,inget nonsens o massa kärlek. Magiskt så bra ett barn kan bli då?
 Somnade efter ett par glas vin och en supergod köttfärslimpa på lillejulafton och en massa gott snack.
På julamorgon startar de riktiga förberedelserna. Äggen ska kokas och skalas(Albin hämtade dem i hönshuset dessutom) ,skinkan skivas,sillen läggas upp,laxen pimpas,doppet reduvceras,köttbullarna och jansson  värmas,röd och brunkål värmas och brödet skivas. Har det awesome privilegiumet att få hemmabakt vört till julen och årets tog nog priset av alla år! Så illa att det tog slut;) Önskar att säcken i magen var dubbelt så stor så jag inte hade behövt sluta efter en futtig tallrik mat:(
Nedan är Kapten kattvakt vid sillen innan allt startar. Se så han nyder sig av att få hjälpa till.
 Till Kåsebergasillen fick vi 2 av morens egna sillar,och den vite var riktigt fin ,och näst efter det kommer ju Abbas vitlöks och brantevikssillen!
 Moren i högsta hugg förberedandes all maten. De underbara prinskorarvarna från Robertssons,,fick tag på 2,,,jag hatar att bli äldre.
 Syrranmonstret dyker upp med knäcken och köttbullarna och en SHITLOAD of julklappar! Tror fan jag fick mest detta året,något jag inte är så bekväm i ,det är på ngt sätt roligare att ge än att få,men lite som minstingen kände jag mig allt;)
 Som ni ser är det en ny tid,en ny jul,ett nytt liv. Min syster har lyckats att bli gravid!!Efter 5 år av försökande själva är detta så stort det kan bli,och om inte jag kan få är det så gott som något om systers lyckas!  Malin är så förbannat obekväm med det hela att hon inte riktigt kan njuta av det som komma skall,men alla dealar vi med det som livet ger oss på olika sätt. Hellre hata det nu och älska produkten än tvärtom;) Kan på alla vis sympatisera med att viktökning och utmattning sömnlöshet och cravings inte alls är att föredra,men någonstans är jag så nyfiken på att få vara i hennes skor,,

 Under julmiddagen hittade Bella en PERFEKT plats att sova på,,kanske inte från början menat att vara en schäferparkeringsplats men nu blev det bara så. Moren tröttnade lite eftersom katten redan hade rivit hela uppsättningen en gång. Titta noga ser ni en schäfer i bilden;)
 Nicklas var smart nog att ge Albin ett vapen i julklapp,ett  vapen som Albin fullständigt sket i eftersom han fick piratskepp och bilbana. He is a sailor/driver,not a fighter. En hög andra idioter var inte sena att kapa plastpickan och leka med hela eftermiddagen. Det skall tilläggas att denna julen var helt nykter,och äNDÅ betedde sig någon som retarderade tonåringar med skumgummipilarna;)

 Timme efter timme,,,
 Bakhåll efter bakhåll. Kan inte riktigt förstå hur de vågade ,men en av lekarna gick ut på att sätta sugproppspilar på syrrans mage. Det kan bottna i att hon inte är så snabb med 3 månader kavar  till kläckning. Men sen då,,?Förstår de inte att hon har ett minne som en kobra?
 Vi spenderar packning av julmat med att skjuta på varandra med 3 åringens plastvapen och rimma på ALLA paketen,och i år var det fan rekord. En hel inlandsis av paket låg under granen och det var EFTER att Albin fått sina 4-5 paketer. Ja ,vi är ett gäng glyttar.
 Tillockmed hunden tröttnade tillslut på att få de jävla projektilerna i röven och desarmerade Nicklas. INgen säger emot en schäfer.
 Jag kan liksom inte greppa detta riktigt. Hon bär på familjens fortsättning,något jag aldrig riktigt trodde skulle hända. Dont get me wrong,,jag kommer fortfarande att vara väldigt skygg för spädbarn,men på något sätt tror jag inte Malin kommer att bli mamman som duttar alldeles för mycket. Kanske kan jag tillockmed hitta en plats i detta pusslet där jag känner mig hemma och inte bara helt lost .Jag VET att Malin inte kommer att sura på mig om jag bär barnet med hörselkåpor,sålänge jag bara bär;) Jag sat nog i en halvtimme och försökte känna honom sparka(har sett honom i en dröm,,,har jag fel raderar jag detta så fort det viasar sig;))

 Och Malin tackar för det fina fina halsbandet Vera och Linus:)!!
 Som tradition är det obligatoriskt att äta lutfisk innan gröten,och egentligen är det bara moren som vill ha det,men nu har jag fan börjat gilla det!!?? Traditionen kommer att fortsätta,så är det bara. Sen gröt,,denna vita underbara mysiga rätt som är kärlek i matform,,,,,jag kommer aldrig att få nog!!!!!!!
 Malin,,du är så gravid;)
 En något ojämn uppdelning av hushållsarbetet gjorde att jag sparkade Kapten i röven,och han mannade upp sig och tog disken efter fisken och gröten. Det stänkte,det gick i 110 men han fick jobbet gjort!
 Efter det slöar man lite,kukar kaffe och smakar lite på julklappshögen och bestämmer tomte. Vi fick vara 2 tomtar i år pgr av den enorma högen!!!

 Vi tar alla julklappar i tur och ordning så att den som ger får sin cred och den som får tvingas gissa enligt rimmen som står på. Det TAR en hel kväll tack gode gud.
 Lillebror fick årets julklapp,,Bacon bodywash!
 Och jag gav Kapten rätten att kalla sig Lord Fredrik Mårtensson (och ja,,jag Lady Stina Nyman)  eftersom vi nu äger vars 9 square foot land i skottska Dunam Castle grounds! Därmed stöttar vi renoveringen av slottet och har rätt att åka dit närsom och få en personlig rundvandring av den nuvarande Lord Dixon-Spain! Är ni intresserade av detta så bara googla schottish Laird så hittar ni det!
Julen är över och det lämnar alltid ett så otroligt hål i mitt hjärta,kanske denna gången mer  eftersom det troligen är sista gången den ser ut som den gjort i 36 år av mitt liv. Nu lämnar  generna facklan över till systers som ska få nästa generation Nilsson Nyman Hägg. 
Jag bävar,,jag längtar.

Inga kommentarer: