Sidvyer, senaste månaden

måndag 9 december 2013

Ystad Tand och Implantatcenter.

Sådär! Efter flera månader av isande i en tand på övre höger käke kom tandläkaren fram till att min visdomstand tryckte på den tanden som isade! Då var det väl lika bra att bli av med den då tänkte jag,och så beställde jag tid för det.
Lustigt är att när man själv bestämmer sig för det så känns det bättre än när tandläkaren säger att man MÅSTE!
Pgr av en rätt obehaglig episod i Holland där de drar alla visdomständer bara för att vara safe, där jag blev skickad till tandkirurgen för extrahering av EN,så kollade han på mig i 2 sekunder och utbrast precis som tandläkaren "men du har ju alla dina visomständer kvar!" 
Ja,svarade ag,fixa inte det som inte är trasigt,och han svarade "det kan vi diskutera sen,och började bedöva mig,rätt brutalt. Jag svimmar av ngn anledning av just dessa bedövningarna,och tappade helt medvetandet. Det sket han i stressad som han var,släpade in mig i op-rummet och kastade det gröna skynket över mig och började dra båda på vänster sida. Jag vaknar med grönt över huvudet och en magisk smärta i läppen där han klämmer den mellan mina tänder och sin hand som tar spjärn. Vrålade väl rätt bra,och sen var det över.
Denna erfarenheten har då satt sig och eftersom jag vet att jag svimmar av sprutorna bad jag denna gången om Stecolid. Inga problem svarade tandläkaren (Ystad Tand och Implantatcenter) som är jävligt jäsig,och skrev in det i journalen.
Dagen D hämtade jag dem en timme innan ,de kostade för övrigt 20 kronor stycket,ett löjligtlitet pris för noll ångest,och shopade så lite medans jag väntade på tiden.
Tiden kom,jag var lite lite nervös,men inte så.

 Tanden satt snett så han fick bila ut en bit av den,och det tog ca en minut,sen visade han tången som skulle användas,jag kommenterade att den var snygg  och sa kör,och sen förklara han varenda liten bit av processen (vickandet på tanden),ett litet kras hördes,och sen var det över. Inget ont,ingen nervositet,ingen stress ingenting. Jag fick minsann tandfan med mig hem i en piffig jävla ask också och 20 minuter senare vandrar jag där ifrån:) Fick fantastiska instruktioner om vad som behövde hända rent läkningsmässigt,inget jag fick av holländaren (det resulterade också i inflammation och smärta i hålet som var värre än själva processen)
Allt som allt kostade detta lilla mirakelfixet 877 kr,något jag GÄRNA offrar för att bli av med en irriterande konstant tandvärk/isning.
Den brillianta killen som sköter varje undersökning med humor och lättja heter Bengt Rolf. Jag kan bara varmt varmt rekommendera dem,de är serviceminded vänliga och lyssnar på vad man säger,så att proceduren går så lätt som möjligt,något inte alla gör.
Tina Prahl som lagade mitt hål senast gjorde det så smärtfritt att jag numera inte alls är rädd för det,och det var då utan bedövning,för om borrande inte varkar funka för kunden mentalt då undviker hon det och använder andra tekniker. Tacksamt och rogivande inför framtiden!
Nu ska jag  bara sluta  vara hög från stecoliden;)

Inga kommentarer: