Sidvyer, senaste månaden

söndag 15 maj 2016

CRUISING I YSTAD 2016!

ÄNTLIGEN var det dax för den årliga cruisingen i Ystad som ALLTID infaller så lämpligt att man slipper Melodifestivalen och kan med gott samvete ägna sig åt bilar grogg och brudar!  Som vanligt hostade Sjögräsarna detta vänligen på Miami Garden och vi dök upp precis i tid för att se Vera ge en kurs i bag in box och hur dessa bäst används. Vi lärde oss mycket denna kvällen!
 Innan vi skulle grilla gav vi oss ut för att glo på raggare och bilar ,vi skulle bara vänta på Vera,,ingenVera inga särlingabilder,,
 Et voila,,särlingabild.
 När man vandrar är det VÄLDIGT viktigt att ta selfies samtidigt som man sväljer sin egen frilla i blåsten. Vera har svart bälte i denna manövers. Ett nyttigt och bra tips om man vill tvätta topparna  lite snabbt innan festen drar igång! Magsyra och brylcréme är kvällens motto!!
Notera de awesome drickabägarna Sjögräs delade ut inför utfärden! Perfekta  för utförd med skruvlock och sugrör i en charmig syltburk med handtag på sidan! Finns på Önska och 4 st kostar bara 99 spänn! #pickniktips från coachen


 NÄSTAN hela Ystad älskar cruisingen ,tyvärr verkar inte ystad kommun vara en av dem som är stormförtjusta i det.Lite underligt med tanke på att ju större och bättre den blir desdå mer innebär det för Ystads turistnäring. Visst,det kan bli lite svineri ,men för det mesta är det väldigt sansat och mysigt!
 Först ut precis som vi rundar hörnet hos Chrille Mäklare är Stiffler och Frauntz,,fast han hette tydligen eg Jörgen,,men nu får det vara Frauntz detta året,det går ju så jävla bra ihopa med alla "heja Franz" flaggor som hängt överallt i Ystad den senaste månaden? Erkänn Jörgen,denna kvällen var det rätt fett att heta Frauntz?
 mongos on parade,,först stod vi i skuggan men permafrosten var besvärande så vi sprang över på solsidan  och detta året var det faktiskt helt drägligt väder!
 Cruising,,att få se dessa massiva nästan antika chormskepp glida förbi ger en en mjuk varm känsla i själen samtidigt som den blyade 98 bensinen skär i lungorna,en schizofren känsla som vår generation för alltid kommer att förknippa med gamla bilar;) (jag kan sitta och vara lite ironisk här MEN  när denna VR6:an gled förbi halkade det till litta i brallan,,de är sexuella och habegäriga)
 Bel airs,,studebakers,cadillacs ,,man blev så sugen på att lösa ett lån och köpa ett skepp själva!
Inte bara bilarna utan även förarna ger allt med skinnvästar och frillor,,det är som ett enda stort cosplay i Raggare!!
 Nå,,det fanns även andra bilar! Här har vi Mats som pimpat sin amerikanska Willys Jeep med en Ural och litta rysskrydda! Fräscht!!
Och,,är det cruising måste det finnas rövspringa! Det bjöds förvånansvärt lite i år,men jag tror vi var lite tidiga,cockagroggen hade inte slagit genom riktigt och folk var så försiktiga första rundan!

 Frauntz-Jörgen och Stiffler igen!
 Och sen denna jävla hjälten! Vilket jubel när Mr.SaabV2 Måsapumpajäver gjorde ett allvarligt försök att veva upp publiken inför en börn!! Det var nog mer remmarna i motorn  som börnade ,men poäng för effort!! Tvåtakts röken låg tät och gjorde det mycket mer trovärdigt att det omöjliga faktiskt hänt! Denna dagen kommer att leva kvar i mitt minne som dagen då en Saab var fetare än alla v8.or på plats.

 Mr.Malm ute med sin lille Viper v10,,den är till salu om ni råkar ha en liten miljon liggandes i skrammellåddan.
 Vädret fortsatte att bara ge ,även om det var kallt och lite blåsigt,men det har varit så så mycket sämre väder på cruisingen flera år i rad , så detta kan man kalla perfekt!


 EN ynka liten burn fick vi se på håll ,sen blev det bannor av Polisen;)  Ingen påföljd  och Vankillen fick stående ovationer,,mest för att vi redan stod upp.
 Vi stod och funderade lite vad som har hänt här,, Vi ponerade: 
När det var dags att starta dagens pass samlas poliserna och klär på sig,,dessa två kom lite sent till ocbb och det fanns bara en XXL väst kvar och killen till höger fick den brillianta idén att ta en från tjejernas omklädningsrum? Inget fel i det,jag uppskattar en fin C-kupa i en tight kläda,,you go girl!


 Sen him och grilla,,och jag hade MISSAT att det var knyde!! Hahahah HUR jag kunnat missa det är helt sjukt,jag brukar  ju alltid vara väl förberedd!!?? Nå,det löste sig tack vara Linus o Veras väl tilltagna burgare och vi fick nog den godaste maten av alla då vi fick plocka lite av allas;) Tack som fan alla som vi snyltade av!

 Ett foto på ett foto,,de ÄR eftertraktade dessa killarna;)
 Partykameran vandrade som vanligt och medans Virus och Lisa  fixade finfina selfies till mig vandrade Herr Teske iväg och pratade med polisen med sportbehån igen! Tror inte polisen riktigt fattade vad han sa  ,men pratade gjorde han!
 Det blev en relativt tidig  kväll för oss men vi hann ändå  sitta och mysa en bra stund på Miami Garden med folket!
 Såhär i efterhand kanske det var tur att  det blev tidigt, vi ser inte helt tillbörliga ut någon av oss i slutet!  Vettifan vad kameran har rökt,men bra var det! Heter inte Partykamera för ingenting.
 En helt underbar kväll  som förhoppningsvis är den första av många att komma denna sommaren varesig det blir the Garden eller Countr Kårner,,sköj ska vi ha iaf;)


3 kommentarer:

gange sa...

För de som inte orkar leta själva så hittade jag bägarna på Önskas hemsida. http://www.onska.se/produkt-dorre-glasbagare-4-pack-45-cl-.aspx

Anonym sa...

Kan du inte blogga mera?
Förr skrev du massa inlägg i veckan, älskar din blogg :)

Stina sa...

absolut,så fort du hittar en timme till på dygnet åt mig;)