Sidvyer, senaste månaden

tisdag 24 maj 2016

Loppisfynd och en tur på Ducatin! like riding a bike,,

Vilken helg,vilket väder!! Som bekant har jag bestämt mig för att ställa på min hoj och  det innebär serva,försäkra,besiktiga och framförallt putsa på stället och bara hoppas att man passar i det fortfarande;)
Jag fick en ytterst vänlig tid på Besikta   för att gå genom my baby och jag kom på en grej måndag morgon som jag helt undvikit att tänka på,,,
Kommer jag ihåg  hur man kör!!??
Ohhhhahahaha  OM jag gjorde! Det tog 3 sekunder att värma upp i sadeln sen var det som om 4 år inte existerat,och VILKEN enorm glädje! 
Jag fattade det inte då,men hjärndimman som smugit sig på  tillsammans med ledverken de senaste åren  var den som gjorde att jag inte orkade köra mer. Förstod inte att det var hjärndimman som var värst,men när jag igår satte mig på hojen insåg jag att den är BORTA!!! Sällan har det varit så underbart att återfå kontrollen över sitt liv,och jag och  748:an körde en lång runda med ett STOOOORT leende inne i hjälmen;)

 När Kapten är borta dansar råttan på bordet,,eller smäller hon upp en stege  ,grabbar tag i en skruvdragare och monterar upp de underbara smidda beslagen som Pappa Johnny tillverkat åt oss!! ATTANS grannt blev det!!!
 På söndagen var jag som vanligt lite rastlös och svängde in om en loppis och snubblade över dethär underbara lilla rökbordet i jugendstil,väldigt åtgånget men stabilt och bra i konstruktionen.  Jag tog hem det och gav det lite kärlek i söndags kväll tillsammans med lite skräckfilm och rödvin!! vilken kväll!!
 Varsamt rengöra från aska och stearin  och massssssa nikotin med varmt vatten och diskmedel,,
 När ytan är ren och fin tar man citron och havssalt  och kör över ytan för att ta bort de svarta ärgade fläckarna. Ja,det blir lite väl "rött" när kopparen reagerar med citronen och saltet men den kommer att få en ny patina med tiden så man får ta det goda med det onda. Träet fick en mild behandling av såpavatten och  vaxolja för att liva upp det  och ge det lite näring igen. Voila,,ett magiskt litet rökbord som jag INTE kommer att kunna släppa!!

Inga kommentarer: