Sidvyer, senaste månaden

söndag 22 maj 2016

Gräsankor


 Eftersom Kapten Virus och Sköld har en mansresa ner till Malaga får jag och Vera klara oss själva och det brukar vara vad fan det är,dvs vin och häng och tosigheter. Vi startade lördag kväll med att piffa oss finfin och sen sätta oss på bänken utanför falaffelvagnen på stationen och inta en klassig  chardonnay i plastaglas,lite som en WT picknick!  Destinationen var Atmosfär i Malmö där  jag fått höra från relativt säkra källor att det skulle vara skitbra:)
 Medans vi  får en massa underbara snapchats som dessa sitter vi och njuter av den svenska sommaren;)
 Vi tog tåget in och vandrade genom ett ljummet underbart Malmö till Atmosfär som ligger på Fersens väg bakom Davidshalls torg typ. En  lokal man kört förbi tillräckligt många gånger utan att egentligen ha tittat på den på riktigt. Igår fick vi chansen att besiktiga den inifrån med:) Nästa gång vill jag hemskt gärna sitta uppe i det  nyrenoverade rummed med flaskväggarna,nästan som ett privat konjaksrum med mysig stämning!
 Vi startade med ett par PERFEKTA cosmos(sjukt stor variation på denna drinken har vi stött på ,allt från inte drickbar på några villkor till sådanahär praktexemplar!) En generös drink med mycket kärlek,en perfekt start på en middag.
 Konceptet på Atmo just nu är mellanrätter ,dvs man kan smaka 3-4 st och behöver inte välja en lite och en stor,ett uppskattat sätt att servera möt för min skull,för nog fan är det alltid förrätten som är den m est kittlande av dem alla medans huvudrättan oftast är tungt kött.Vi startatde med  GRÖN SPARRIS – med Äggula, Brynt Smör, Hasselnötter, Porchetta och Pecorino  och herrejävlar vilken perfekt sparris!! Jag är inte en fan av hasselnötter i mat eftersom det tenderar att överdrivas och ta över alla andra smaker ,men här var det precis rätt så att den hämtar fram nöstmaken i sparrisen ännu mer. Ren grön kärlek! 
 Vera tog   PILGRIMSMUSSLA – med Kataifi, Chilimajonnäs och Rättika   som serverades på ett rätt annorlunda sätt,friterad som en liten tapaskrokett fat med hel mussla inuti. Riktig bra smaker i såsen som  byggde om den annars rätt stela rätten pilgrimsmussla till något nyare fräschare. Havsmat  behöver inte vara så satans uppstyltat,det kan vara såhär enkelt och ändå så så gott.
 Jag tog KRABBA – med Fänkål, Gurka, Äpple, Avokado och Rädisa och detta var en riktigt fräsch sallad med krabba nerrört ihopa  med avocadocreme  och vårens primörer,,riktigt bra! Detta saknar jag oftast på restauranger,grönsaker och det rätta sättet att använda dem. Krabban är huvudrollsinnehavaren men det gröna förhöjer den helt samtidigt som det gör rätten så mycket lättare. Plats för fler rätter och fler helt olika smaker. 
 Dålig bild på en RÅBIFF – med Tryffelmajonnäs, Wasabi, Enoki, Rädisa och Nashipäron  men jag kan försäkra er om att smakerna satt. En sak  som INTE hände här var att ett ställe med flera smårätter ofta tenderar att få samma smaker som går genom alla rätter,lätt hänt när allt kommer från ett kök och en hjärna,men så var inte fallet här. 3 helt separata smaker med sådan matglädje och en hel del nya ingredienser jag inte sett  innan. Wasabin till råbiffen är en hit,pepparrot ,wasabi och fransk senap är som knark för mig,det GÅR inte att få för mycket av! 
 En liten kaffe till det med en rabarbersmulpaj satt som en smäck och vi var riktigt nöjda med kvällen på Atmosfär. Servisen var öppenhjärtlig och riktigt trevlig. Ingen stelhet där inte utan mer som att komma hem till en sjukt attent värd som ger en allt man behöver utan att hovra över bordet!

Efter Atmo vandrade vi genom Malmö mot lilla torg som vi ganska genast vandrade förbi,,det är fullsmockat och man känner sg som en guldfisk i ett kattherberge ,,vi vandrade vidare till ststionen där vi satte oss på O´Learys och tog en sängfösare. Vid detta laget var vi rätt snygga i skorna och jag satt och funderade lite högt på hur man kan ta fotboll på sådant blodigt allvar att man gråter när något alls händer i matchen. Note to self,,spara de höga funderingarna  om fotboll till  en jazzklubb eller liknande ,annars kan man i princip bli lynchad på fläcken;) Sen tog vi och gjorde stationen som riktigt vuxna flickor!! Ja,,här behövs lite  rapmusik och coola  beats för att det ska se lika coolt ut som det faktiskt var irl,,svårt att få fram det genom bilder,men ändå,,det VAR fläckvis  som en riktigt hipp musikvideo!
 "snygga" har inget med ens riktiga utseende att göra,det är bara en omskrivning för promillen,mest så ni förstår,kanske har vi  folk norr om Hörby som läser bloggen.
 Jag såg till att Vera kom hem tryggt från stationen  genom att jag följde henne hem(vi beatboxade hela Ystad genom,så om ni hörde något som lät som ett trasigt ånglog runt 00.00 igår var det bara vi) och tog en taxi hem till Kårner. Sjukt bra kväll <3<3<3

Inga kommentarer: