Sidvyer, senaste månaden

lördag 25 juni 2016

Anti-Midsommar.

Jag har med åren börjat få en allt större avertion mot alla måsten som vissa högtider medför. Tyngden av att vädret MÅSTE vara perfekt,du MÅSTE hitta den perfekta festen,du BÖR äta den rätta maten och framförallt,,,,man måste festa hela natten igenom,annars verkar det inte gälla.
Själv är jag en rätt vek festare,kan väl gå all in i 4-5 timmar men sen kan man liksom inte äta mer ,dricka mycket mer och det roliga tenderar att vara slut. De 4-5 timmarna som jag dock festar har jag skitroligt och njuter av allt,och bara för att man drar  innan de andra festat klart betyder det inte att festen inte går till böckerna som en av de bättre.
Pressen av allt detta har gjort att jag inte gärna firar nyår och midsommar,2 av de mer typiska högtiderna för allt ovan beskrivit. På ren jävulskap festar jag tex hellre dagen efter;)
Detta året bestämde jag och Kapten oss för att dra till bordershop på midsommarafton! Jag har aldrig varit där och Kapten kan vägen (typ)  så vi gjorde slag i saken och satte oss i bilen  fredag  morgon. 
 Vägarna i danmark var rätt upptagna eftersom de inte alls firar midsommar( de firar tydligen nån slags häxbränning enligt Dansken?? piffigt)  men det var väldigt görbart ändå,vi missade alla köer och tydligen en skylt  med för 5 mil in på fel väg när en bro som inte skulle vara där dök upp fick vi börja kolla på kartan. Tog the scenic route tills vi hamnade på rätt spår igen och rullade rätt på färjan med sjukt flyt!
 Kapten kände sig så så hemma på båten,,sprang och rökte pipa och såg ägande ut;)
 Vädret ser pissigt ut på bilderna men det var  det verkligen inte ,det var steget varmt,27 grader och jäkligt bekvämt inne i en bil med AC;)
 Jag fick min haka lite puffad dagen innan och ett snyggt blåmärke (som nu är blåsvart) dök upp. Funderade starkt på att spela den underdåniga frugan på Bordershop,men Kapten verkar  inte alls uppskatta sådana skämt!
 Väl inne på det flytande genidraget som Bordershop är var det riktigt lugnt och fint,,ingen stress och inte så galet packat som jag misstänker att det kan vara där. Själva gångarna är ju inte skitstora så jag vågar inte ens gissa på hur det ser ut när där är packat.  kapten ser något nöjd ut med sin fångst efter 2 våningar,,,
 Jag fattar personligen inte vad han grinar åt,jag vann redan på första;) Nu ser det ut som om jag super ihjäl mig men det mesta i vagnen är till Sjögräs och Piffbritt. Inte drar man till shoppen utan att handla till polarna:)!!
 Vi laddade vagnarna (som är förvånansvärt underdimentionerade för att skulla ta flak och lådor mm,trodde lätt de skulle ha Ikeavagnar där) och betalade ,lastade i Amaroken och drog en repa till för att plocka det man passerade som liksom retade en att man inte tog;)
  Färjan hem,,gick attans fort det med,ganska tacksamma för efter shopingen är det bara den dryga resan hem.
 Jag körde hem efter färjan medans Kapten provsmakade lite kroppsvarm öl;) Inget går upp mot en Kapten på 4 snabba med 2 brödbitar i magen. Plötsligt har man en DJ,en reseplanerare,familjeterapeft och giftshop ,allt i ett;)
 Väl hemma lämnade vi av lite Öl till Systrarna Nilsson Anderberg nere i strandbade OCH till Kroffe på Ystad Camping. Jag rös ända in i själen när jag såg campingen,,vilket underligt sätt att spendera sin semester? Inträngd i en liten liten husvagn med grannar ända in på hälarna,skrikande barn,dansbandsmusik och gemensamma toaletter,,,, nå jag respekterar det,kommer aldrig att fatta det.
På väg ut i 10 km i timmen höll vi på att bli PÅKÖRDA av ett barn,,den formligen sprang med huvudet bakvänt rätt in i bilens sida,,,jag flydde så fort jag bara kunde från detta hav av förvirring.

Väl hemma var jag något mataggressiv(fått 4 polarkakor sen 8.30 på morgonen,vi landade hemma 20.45 typ) Kapten var superglad(efter 7 öl på tom mage) ,han lovade att hjälpa till med maten så när jag fixade ihopa sallad och kött lastade han av bilen;)!!!
Testade den fantastiska Melon/fetaostsalladen med picklad rödlök,mynta(från egen trädgååååårdddd!!!) ,olivolja salt och peppar,,det var sjukt gott!!
 Det slutade med en loungesittning ute på trädäcket med den mest magiska utsikten,och tacksam som FAN att den faktiskt är från vår trädgård. Vid 11 var vi så slut att det blev sängen genast och lights out efter en sekund. En av de mer laid back midsomrarna jag haft på länge,lite mer som jag känner att jag vill ha det;)  Virus och Lena är i USA  just nu och jag saknar dem mer och mer för var dag som går,,,det är liksom inte sommar utan dem:/ På tisdag drar vi dock till Prag och glömmer att de inte är hemma 4 dagar,,det ska bli underbart!!!

1 kommentar:

Marita sa...

Wunderbar - kapten ser nostalgisk och drömmande ut på sista bilden :)