Sidvyer, senaste månaden

måndag 18 juli 2016

Att kunna gå och stå i 4 timmar= lycka!!

nästan 3 månader in på Levaxin och Liothyronin är läget såhär:
Jag grät av lycka igår för att jag kunde gå runt på Degeberga marknad i 4  intensiva timmar utan att  frysa(det var kallt på  morgonen) utan att behöva kissa en enda gång trots att jag druckit kaffe på morgonen,jag blev inte svimfärdig trots att jag inte ätit frukost ,jag kunde andas och hålla trycket uppe ( svårt att förklara för de som inte har dessa problemen men tänk er stenlunga  och en krökt ryggrad,,så känns det)  jag tappade inte tålamodet en enda gång,jag ser inte saker i julkuleperspektiv mer ( också en helt sjuk grej men den är borta helt och hållet nu) Hjärtat gör inte tokrus länggre och dendär snabba ytliga pulsen som kom när man inte fått mat på länge,eller nyss ätit,den gör inte längre att jag svimmar eller blir helt off. Inte heller har jag problem med vitt bröd mer och de vansinniga sockerfallen jag fick förr med kallsvett och grön i huvudet och en kvarts downtime på golvet är ett minne blott!!!
En helt normal dag som annars hade varit ren ångest!! 
Detta har blivit extremt bra sedan jag fick Lio och jag kan inte tacka min läkare nog för att han tänker steget före och vågar låta mig testa!!  Just nu har jag noll biverkningar av medecinerna  och jag tror inte det kommer att dyka upp heller,det handlar ju om att vilja ta sin medecin med,och min kropp skriker efter dessa pillerna. Det förklarar varför den skjutit bort de andra behandlingarna så illa (cellgifter och kortison tex) ,det var helt enkelt inte det den behövde!
Nu återstår 2 problem ,håravfallet och ledverken. I ärlighetens namn skiter jag väl i dessa 2 för  myriaden av små underliga problem jag hade förr har försvunnit helt  så måste jag leva med fult hår och ont i lederna gör jag gärna det.
 Är det någon som läser detta gnället som har tappat hår och kommer ni ihåg när det slutade när ni fick rätt på problemet? De som tagit levaxin,när slutade ert att falla?

8 kommentarer:

Linda sa...

Det kan vara så att du kanske inte är helt rätt inställd när det gäller dosen? Jag tar också levaxin och jag måste hela tiden hålla koll på om vikten och sömnen och sånt pendlar för mycket, eller om jag tappar för mycket hår, för då kan jag behöva justera dosen lite.

Jag hoppas att det löser sig snart, och jag är glad att du mår så mycket bättre!

Stina sa...

Problemet för min del är att mina prover aldrig visade att något var "fel" så att kolla mina nivåer blir svårt. Läste att folk som haft hypo i hela livet ligger ofta på en väldigt låg tsh dom föredragna nivå,så testerna hjälper nog inte så. Vikten har alltid Hållt sig riktigt bra så den berättar inget alls tyvärr. Men en höjning av lio kanske är en idé?

Joanna sa...

Det låter fan helt magiskt att du kunnat gå i 4 timmar utan att få ont osv... can't even remember the last time I could do that. :/
Jag har en fråga... tror du att liothyronin (det är det som du har som funkat mest mot ledbesvär och smärta tlkade jag det som?) tror du att det är något jag skulle kunna fråga min läkare om? Jag har EDS, jag vet inte om liothyronin ens skulle hjälpa en med EDS. Men det lät så jävla himelskt när jag läste det här. I'm happy for you :)

Stina sa...

Hej Joanna. Nej tyvärr är din sjukdom en bindvävssjukdom så det enda som hjälper dig är träning och stöd och tyvärr smärtstillande och antiinflammatoriskt. min ledverk är det enda som inte hjälpts av lio,men allt annat har.

Åsa T sa...

Jag har en helt annan tanke här avseende håret dårå. Hur var det plockade de dina äggstockar när du tog livmodern? Håravfall beror ju ofta på testosteron... Och om du nu då inte har äggstockar har du ingen östrogenproduktion --> för lite östrogen --> för mycket testosteron --> håravfall? Bara en tanke som slog mig...

Stina sa...

Jag har en äggstock kvar och jag har lågt testosteron,det funkade dock inte att lägga till,håret föll ändå och gjorde ett år innan operationen . Visst föll det värre precis efter op men redan långt innan upptäckte jag att mitt hår blivit mycket tunt

Paul sa...

har läst att 150-200 hårstrån om dagen tappar alla, sen ökar det med åldern.du är fin ändå..

Stina sa...

Nja,,det är 100 om dagen som anses normalt,men det är under en kortare period,vanligtvis tappar man färre. JAg ligger massa över det och går in på 2 år minst nu,, men tack;)