Sidvyer, senaste månaden

lördag 14 april 2012

Ölprovning!

Vi bestämde oss demokratiskt för att hålla en lätt ölprovning på 14 ölsorter,lite från varstans i världen. Det går ut på att våldsdricka öl och beskriva känslorna runt dessa när de dricks! Vi hade alla med os vars 2 sorters öl(ja,,eftersom vi var 4 par,,blir det,,,14,,?)
Viktigt att få in rätt smak och märke inför sommarens grillningar!
Vi bedömde dem efter smak lukt och utseende.
Smaksensationer som :efterfest,slipersolja,golvsåpa ,Hugo Boss,burakol och svamp öljäst och toafräschör förekom,men även bränd mandel,kaffe citrus och fläder.
Luktsensationer som svettig dräng,sura jobbehossår, tomatpuré,brustablett ,fotogen och doftljus fanns.
Och utseendet varierade mellan Njursvikt bärnstensfärgad,sagg i öl och munköl.

 Några trevliga och udda fåglar var de Amerikanska ölen Blue ribbon(väldigt poppis i USA,men har inte hunnit leta sig hit riktigt än) och Duff som känns igen från The Simpsons:)
Blue ribbon var väldigt lättdrucken och passar attans bra välkyld och i mängder till grillningen:)
För tjejer som inte riktigt gillar öl är Gössers Radler en bra variant,det är en citronöl som bara håller 2 procent.Iskall är den en ren njutning!
 Efter 14 olsorter på en timme lite drygt uppstår manskärlek. Alla dessa smaker för männen närmre varandra på ett sätt vin aldrig kan!
Nästa helg satsas det på Romprovning! Jag har fått tag i en väldigt intressant motvikt till Kapten!Brave Navigator är en mild kryddig lite honungslen rom på 35%. Jag får en massa smaker som påminner om honung kanel och mandel,men utan att den är sötsliskig som honungsrom!:) Denna ska testas i the,cola och med lime over ice! Med vänner såklart:)

1 kommentar:

Marita sa...

Aaaaa, så kära di e di 2 pågarna. Riktigt smälter samman, hahahaha