Sidvyer, senaste månaden

söndag 22 april 2012

Vendel Sandskogen

Har halkat efter lite med mitt bloggande här tyvärr,har haft det lite körigt med kroppen och den enorma tröttheten som medföljer. Den låter en göra sitt jobb om dagarna,laga mat på kvällen och kanske äta den men sen är det stopp,och hade jag bloggat i den dimman hade det bara blivit lökiga kommentarer till ett meningslöst foto.

Vi testade Vendel Sandskogen,Anders Vendels nyöppnade värdshus. Det är en midsommarnattsdröm att bara få komma in i den pampiga trävillan med snickarglädje överallt. Det luktar sommar om det maffiga trähuset som ligger lite gömt mellan tallarna. En ren dröm att få vara där helt enkelt. Att Anders sen renoverat med varsam hand(det kan inte gå fel när han tar tag i det) gör att huset lever upp igen som i den gamla goda tiden när det byggdes 1899. Det känns nästan som om huset är lyckligt igen för att det får in ny energi! Stor kärlek till Anders som tog tag i detta!
En 5 rätters innovationsmeny går på 550 kr och då får du även lite mellanrätter i form av en sparris soppa i shotsglas,eller en predessert. Priset är extremt bra för att vara mat i denna kalibern,med tanke på att  tex Kong Hans har en stjärna men ligger way under par i matväg.
Tror kanske att det är lätt att tappa bort sig när det gäller en restaurang som man skapat i en underbar miljö.Det kan nog bli att man lutar sig tillbaka på att det ger sig själva och att glömma att aldrig släppa matbiten. Kreativa jobb som så löper alltid den risken.
Ingen fara här. Jag tror aldrig Anders kan stå still i sin kreativitet.

Lätt luftigt matrum som inbjuder vem som att äta där. Du har hela menyer att välja mellan,sen har du enkel husmanskost,men ja,,inget kan vara enkelt här,så enorm kvalitet för 150:- på en kväll kan du även få. Han kör även veckans lunch för ca 100 kr,men gud vilken mat du får;)

Så kommer vi till det magiska momentet efterrätt. Denna efterrätten var fanimig det godaste jag ätit i mitt liv! Maräng,glass confité fudge(?) rabarber och lite annat,,smaken var  magisk och det svaga röda dessertvinet till gjorde det till en varm sommarsmekning,det är allt jag kan beskriva det som.
Om ni undrar över  om jag är sponsrad av Vendel så nä,,det är bara såhär bra,han kommer aldrig att behöva sponsra någon. Åk dit,testa själv,saltan som ligger granne med Vendel,har fått sig en utmaning!
Mitt tips,,åk t Ystad Saltsjöbad,sov där,gå på spa där,men ta en promenad ca 100 meter bort förbi det vackra växthuset till Vendel och smaka på love on a plate:)

1 kommentar:

Kattis sa...

Efterrätten ser ut som ett kokt ägg med en bit tofu och en crabstick sprinklade med rostad lök och marängsmulor - men vad ÄR det?