Sidvyer, senaste månaden

tisdag 19 november 2013

Burlesqueryggen -en hel resa.

Malin på Heartbreaktattoo i Löddeköpinge,även känd som den goaste lilla tatuererskan i Inkmaster Sverige ville göra en helrygg. Efter  en massa spekulerande framoch tillbaka kom hon alltid tillbaka till ett burlesque motiv. Jag ville inte göra den.
Just i det skedet då Malin var helt sugen var jag så utarbetad att jag inte ville se ett enda storprojekt till,men sådant går ju över och när jag ritat lite på det så kändes det fan bättre och bättre.
Vi startade på ovandel rygg,där malin hade en gammal lasrad tattoo som skulle täckas över. En massa timmars linjer och en kamp med ansiktet  gav ett riktigt gräsligt förstafoto;)

Sittning nummer 2:Det är här jag är så spänd på att fortsätta på allt jag startat för att visa vad jag menat med mina linjer och att det som kanske ser sketchy ut sittning ett faktiskt har en mening!!!
Denna sittningen var malin supersjuk och kunde bara sitta en kort kort innan hon halvdog av snörvel och smärta.
 Sittning 3! Nu tycker man att det ska börja hända saker,men om man ser det i A4 papper är det rätt logiskt att man inte alls hinner en halv rygg på en sittning,hur mycket jag än vill. Startade på spetsen längst ner,mest stödlinjer för vad som komma skulle.

Sittning nummer 4. Där hände det fan så mycket mer,vi börjar dock inse att malins hud uppe på det lasrade området är mycket torrare och mer svårtatuerat,och att det dessutom släpper färg under resans gång. Insikten att vi får gå över området en gång till sitter inte som en keps.


Sittning nummer 5 ,med gottsällskap i studion hinner man långt,och denna dagen tror jag vi körde på som idioter,för att det gick! Dagsformen är så otroligt viktig i processen. Vissa dagar kan du vara på topp,andra i botten helt utan att du vet det. Inget att kämpa emot,bara att acceptera och komma igen en annan dag,som denna.
Sittning nummer 6:i April,strax innan Malin och Johan skulle gifta sig fick vi ovansidan färdig så att det ser helt fint ut i brudklänningen,ett rätt viktigt steg i allt detta,något jag hade gjort mitt yttersta om det krävts för att få färdigt.
Sittning 7: Efter en lång lång väntan på denna kom vi äntligen igång. Både jag och Malin fruktade svanken av någon anledning,då det är rätt smärtsamt och tidskrävande ute på sidorna. Huden kan sträckas till löjliga längder där,så man effektivt har dubbla området att fylla istället för motsvarande plats precis ovanför tex. 
Sittning nummer 8: Samma procedur en gång tillfast andra sidan. Vi kunde inte riktigt fatta varför vi bävat,,det gick ju väldigt bra och enligt Malin inte alls så smärtsamt. Här trodde jag att jag hade sista sittningen lite naivt,men när vi var färdiga för dagen återstod hela mitten. Slagen hjälte var jag.
Under denna tiden jävlades mina händer så illa att det oftare var jag som ville lägga av än Malin.



 Sittning nummer 9: Sista sittningen,KLAR;FÄRDIG;FINITO!!! Piff pill,lek och ifyll står alltid på schemat då,och även om man under resans gång har gått tillbaka och gjort mycket av det,för att inte få en massiv skittråkig sittning där man defacto inte får något nytt utan bara piff på det man redan ansett var färdigt,så krävs det en liten genomgång av områden här och var:)



 Finaste Malin. Denna passar så fint på henne,ett alterego som egentligen bleknar i skuggan av Malins egna riktiga personlighet. Inget lyser som du  fining!!!!!!!!!!!!!!!!


4 kommentarer:

Malin sa...

Är så jäkla nöjd. Är en ära att den sitter på min rygg.
Som vi har kämpat! men det va verkligen värt all blod svett o tårar. Tummen upp för dig!
<3

Helen F sa...

Den är helt fantastisk! Vilket konstverk du har gjort!

Pixi sa...

Wow! Du är fantstisk! =)

Marita sa...

Wow!