Sidvyer, senaste månaden

söndag 10 november 2013

Gåsamiddag 2013

Gåsafton är inget jag brukar varken fira eller se fram emot,men när det ändå hålls,varför inte få sig lite svensk mattradition?
Årets gåsamiddag hölls på StHerrestads Gästis,en av de få gångerna vi  varit där och ätit. De har en mysig stämning och ett stort gott hjärta där,om än serveringen har lite kvar att önska;) Först är det som alltid svartsoppa traditionellt,men eftersom ingen eg tycker det är så gott har man oftast ett alternativ,och det var idag consummé med en kall terrin i mitten av gås. Vera och Linus tog svartsoppan  som serverades med hals,hjärta lever och kräva från det stackars livet (men man ska äta allt,inte bara filé!)
 Consummén var jävligt god,men lite för kall och lite för lite. Den unge herrn som serverade skvalpade dessutom runt med den så det inte såg alls lika aptitligt ut som den var. Skit i det gott var det!! Till det tog vi öl istället för sherry,något jag aldrig dricker något av det ,men av de 2 onda tingen tar jag öl;)


 Av 2 huvudrätter var där då bröst med knaperstekt skinn på ,stekta potatisar och brysselkål och rödkål,och så den andra rätten var  färserad gås(skräll) med puré och blomkål,väldigt väldigt gott. Till detta fick vi ett rött och ett vitt vin. Det röda luktade oerhört speciellt (gödsel) men smakade desdå underbarare. Gillar när doft och smak inte riktigt stämmer överens,överraskningen blir så mycket kraftigare på det viset.
 Och till sist en äpplekaka med kavrings kaka brevid och en rejäl portion extra vaniljsås sidanom (annars hade jag tjurat) som var super supergod! Allt som allt får ni bra jävla mat på st Herrestads och goa glada människor som jobbar där och arbetar hårt för sitt ställe. Ni får helt enkelt ha överseende med tonårskillen ,han lär sig nog en dag ska ni se.

Inga kommentarer: