Sidvyer, senaste månaden

fredag 15 november 2013

Ugglor i Magnolian

 Vilken sittning,vilken dag! Först på agendan den torsdagen var att stiga upp. Kan tyckas lätt,men jag har lyckats få sådan träningsvärk att jag knappt kan gå,och då menar jag  det verkligen. Väckte migsjälv några gånger på natten av att jag kved! Nå,steg för steg,ner för trappan i bästa "jag har skitet på mig" stil,och iväg till banken.
Detta med banker har ju inte alltid varit ett lätt kapittel för oss. 2 stycken egenföretagare där den ena är tatuerare,,det är ju fortfarande inte ett riktigt yrke,och blickarna på tatueringarna med ett snabbt efterföljande nej. På Handelsbanken tog kvinnan motvilligt alla våra uppgifter  och jag meddelade att vi lätt hade till lagfart och pantbrev till vårt första hus,men fick en vecka senare avslag för att vi inte hade pengar till lagfart och pantbrev,dvs,hon lyssnade INTE och ville helt enkelt inte.
Då är det en sån enorm lättnad att träffa Lena på fofspar. Hon ser faktiskt glad ut varenda gång jag träffar henne,hon tar sig alltid tid,och hon har inget emot att sköta saker via mail.
Hon tittade på oss lite frågande första gången vi lade fram våra låneförfrågningar med de förutsättningarna vi har nu och sade på nolltid att 2 mille inte skulle vara ett problem att låna. 2 mille är mer än jag ngnsin tänkt mig,men att bara få det bemötandet gjorde att klumpen i magen släppte. Jag kan gå till min bank närsom och lösa problem eller prata om framtiden,,,de lyssnar.
Gårdagens pappersskrivning om huset var sedemera ett rent nöje! Hon gör ingenting krångligt.
Ja Lena,,,en flaska vin är på väg varesig du vill el ej.
Huset skrivet och jobb efter det.
Alex har varit hos mig flera gånger. Sist jag träffade henne var hon smått galen av studierna,nu är hon äntligen det hon kämpat för=vetrinär:)! Gratulerar till det ,och det firades med en helvetes sittning på vaden med en stooor uggla i ett magnoliaträd!

Inga kommentarer: