Sidvyer, senaste månaden

måndag 18 november 2013

The Renoveringen

Ja,,trots att vi inte skulle renovera helt en gång till så blev det ändå så av någon anledning. För snåla för att betala flera miljoner för ett himpavimparenoverat hus och för trötta på att pendla,,,då fick det helt enkelt blir ett objekt igen,men vad fan,vi kan dethär nu!
Idag börjede vi,,rivning deluxe står på schemat,och jag som inte skulle röra ett koben ever igen har idag huggit golv,slktat en kamin,huggit upp hallklinkers,köksgolv och ett halvt kök!
Hittade lite söta handmålade tapeter under -10 lager av tapet och färg,det enda som faktiskt höll den väggens puts uppe.



 Hittade även Ystad allehanda undertill som visade att det först tapetserades  nådens år 1944 !
Kapten gick loss på en av yttervägggarnas insida,och man kan bara skratta lite matt när man inser att förra ägaren har slagit på gips med spik rätt på en yttervägg utan reglar eller något,,,Det funkar sådär kan vi berätta. Det har även tapetserats in en del el som inte behövts längre och  egna små lösningar på hur man jordar har hittats.  Inget förvånar oss,och det var just därför vi inte besiktigade huset,det skrämmer bara mer än det hjälper,så vi föredrar att vara lyckligt ovetande tills faktum kommer  till dagens ljus;) Elen har kopplats från och ett temporär skåp har installerats för renovering.
 GAME ON!

1 kommentar:

Wikki sa...

Hoppas bara inte ert hus blir som det jag köpte för 26 år sen, mina morföräldrars kåk 2vån m källare... Vi började renoveringen med att ta ned asbestlapparna utanpå, sen lyfte vi ut gamla bulliga vattenelement modell 40tal kopplade med 10cm järnrör. Så började vi dra av masonit på inneräggar. Ja vilka tapeter vi hittade... Ena hörnet av huset visade sig ha handbilade 30 cm grova stockar från 1600talet, ihopfogade m träplugg, halm o lera! Men felsatta asbestlapp hade hållit fukten kvar i väggarna sen de kom på i 1900talets början. Så det gick att köra en knytnäve genom stocken så murken var den, inte ens riksantikvarieämbetet ville se den! Nästa dag när vi kom ut till kåken lutade den högst märkligt den var på väg att säcka ihop helt, och blev snabbt utdömd. Brandkåren fick leka eldsvåda i skiten ett par-tre ggr (Tillåtet då, skulle aldrig gå idag) o resten tog en grävmaskin ner. Det sved i hjärtat. Barndomens minnespalats. Vi byggde ett nytt hus på samma ställe, men 1-plan... Platsen var ju perfekt att bo på!
Måtte ni ha bättre tur!
// Inger Wikkis Stora matte