Sidvyer, senaste månaden

tisdag 19 november 2013

En tankeställare ang covers.


Igår fick jag in ett mail som satte fingret på exakt ett ökande problem
En förfrågan om en cover på en cover .Alltså först en dålig tatuering som sen täckts över av en ännu sämre och resultatet var då allt annat än ok. Personens fråga var då om jag kunde göra något åt den,och där kunde jag inte låta bli att säga vad jag  tyckte. Jag är inte intresserad av att rätta till hemmatatuerares jobb när man istället faktiskt kan gå till någon bra och göra det första gången. Okej att man kan gå på en nit allra första tatueringen,men skam den som sen går till en ännu sämre och tror att det ska gå bra,och sen ett halvår efter kommer på att det inte heller dög.
Laser är inte heller ett  alternativ alltid,det gör ont,det tar en faslig tid och resultatet är aldrig garanterat heller,speciellt inte när det handlar om dåliga tatuerare,färger och metoder.
Bifogade Mickes tatuering vi håller på att kämpa med som exempel. Detta är ett bra exempel på skit som blev övertäckt med skit av en kille som förvisso hade haft studio i ca 13 år men som aldrig borde få hålla i en maskin ever. Skillnaden här är väl att denna tatueringen är så gammal att det då inte fanns så mycket alternativ för Micke  att gå till,men i dagsläget???!!
Sverige har en av de bättre nationella standarden för bra tatuerare. Vi har tex en av världens bästa bara så långt bort som Helsingborg,men man behöver inte gå så långt ens,i Malmö har vi några av de bästa  japanska tatuerarna tex.
Tänk er för,,,blir det inte bra första gången är oddsen väldigt små att de blir bättre på samma ställe andra gången,och det börjar faktiskt bli så att de vettigare tatuerarna tröttnar på att rätta till NY skit som folk fått gjort hemma förra månaden,av ren princip!Tillslut kan det bli så att folk helt enkelt får gå med sina dumheter för att ingen vill ta tag i dem mer.
Behöver ni tips om bra tatuerare till just den stilen ni vill ha,så bara fråga,jag hjälper er så gott jag bara kan,och ni ska INTE gå till den första närmsta (om det inte är så att ni faktiskt bor granne med en av de bättre studiosen;))Ni får helt enkelt köra en bit och betala en hel del för en bra tattoo,är ni inte redo att göra det så SKIT I DET!!!! Då sparar ni massa pengar .

4 kommentarer:

Tammie sa...

Väldigt tänkvärt!
Skulle inte du kunna göra en crappy tattoos - covers edition? :)

Stina sa...

Nja jag har inte så många bilder på dem.

Henric sa...

Ett problem kan vara att även om man är villig att resa, och hosta upp stålarna så är det som bekant svårt att få tider hos de riktigt grymma artisterna. Handlar ju inte ens om att vänta 3-4 år, man är inte garanterad en tid ändå. Sedan finns det ju förstås en hel del som är ok, utan att vara top-klass - man får ju skylla sig själv om man letar upp billigaste garage-karvare...

Stina sa...

Ja Henric,det ÄR ett problem,men då är inte alternativet att gå till en riktigt pissig. De som är OK är ju OK utefter vad man anser sig kräva av en livslång utsmyckning. Då är det bästa alternativet att helt enkelt inte göra det,eller forska forska tills man hittar en som både är bra och har kort väntetid. Tror vi har sett peaken på väntetiden nu och att det kommer att jämnas ut.