Sidvyer, senaste månaden

söndag 9 februari 2014

Stora idrottsgalan

På fredag eftermiddag såg jag ett meddelande på facebook där Vera sökte en dejt till idrottsgalan i Ystad. Jag har aldrig varit där och tänkte att det skulle kunna vara roligt att testa en gång och hoppade snabbt på. Önska Sjögrens sponsrar ju eventet rätt rejält och  jag tackar då inte nej till gratis mat vin och underhållning. Ystad teater var PACKAD med folk(inte på bilden dock,de minglade i lobbyn och i själva teaterhallen vid detta laget)
 Vi fick utmärkta platser på andra våningen  med ett bekvämt glas vin i handen.Det spelar mig nog ingen somhelst roll vad det egentligen är på scen,bara jag får sitta i denna magiskt vackra salong och njuta är jag glad och nöjd!


 En massa priser delades ut  och det är roligt (pensionärsvarning) att se de unga tjejerna och killarna få priser för något de brinner för,det måste verkligen göra enorm skillnad för dem och få dem att fatta att andra ser och uppskattar det de kämpar för inte bara föräldrarna. Kunde även konstatera att Ystad med omnejd har levererat enHÖG kålvuxna stiliga handbollspelare genom tiderna! Gutt.
Det priset jag kommer ihåg mest var väl det som gavs till killarna från landet(glömt namn men det kvittar lite) Den ene killen håller i grässlalom i juli!! och den ander killen håller i slaget om fyledalen där Röddinge , Ramsåsa ,Högesta och Benestad slåss på blodigt allvar i en fotbollsmatch om året. Byarna kampar med gerillapropaganda och allt annat de kan hitta på,något som bara kan hända i byar med riktigt guttig sammanhållning.

Underhållningen mellan utdelningarna var av varierad  kvalitet,men fy fy fan vilket drag det var på de 2 killarna som spelar i musikalen Kal P Dahl och Peps Persson i Malmö. De bjöd på ett helvetes drag emellanåt,lite så att pensionärerna tappade tupén av ren förvåning! Nic Schröder levererade Kal P Dahl med en sån energi att man satt och flåsade av utmattning bara man sett ett nummer! Jävla Bra gjort!
 Precis när man började få träsmak i både röven och munnen av många lokala inbördes skämt man inte förstod om man inte kammar de lokala sportsidorna i allehandan var det över och en fin tallrik plockmat med ett valfritt glas stod redo för en i det otroligt vackra teater cafeet! Alldeles lagom och jättegott på hungrande mage.
 Bara se så jävla kulturell man är!!Citerar Kafka i mitt huvud här med så att det blir komplett;)
 Vera är mer brutalkulturell,men hon är bra på det!!

 Jag gav det en tidig avslutning eftersom det var jobb dagen efter och Kapten fick hämta mig.Hem till en sjukt bra avslutning på kvällen.Ja,vi har ett glassproblem.

Inga kommentarer: