Sidvyer, senaste månaden

måndag 31 mars 2014

För dumt att lägga ner tid på mer rader om detta.

Jag förstår inte,,,
Det är dax att fotbollssupporters drar ut huvet ur sitt arsle och inser att de är redo att slå ihjäl varandra för 22 killar som sparkar på en boll,,,,och plötsligt låter det  inte riktigt lika nobelt när man skriver ut det så. Bollen är inte av guld,om laget förlorar invaderar inte motståndarlaget din stad och jämnar den med marken.INGET händer.
Jag har noll och ingen förståelse för hur man kan elda upp sig så över en sport? Vad är det man som individ förlorar om "ens" lag förlorar? Det ENDA jag kan tänka mig är pengar om man bettar på detta,och lösningen på det är att ge fan i att  betta. Klart.
Funderade förra veckan på hur obskyrt det är att sveriges mest åtrådda frimärke är det med Zlatan på. Förr hyllade vi uppfinnare,forskare och filosofer som alla gör en skillnad i världen,,,nu hyllar vi en jävla fotbollspelare? Piffigt.

Så kommer här då att vara ett fåtal sportfanatiker som läser detta och som vill säga åt mig att jag inte fattar.Jo,jag fattar. Killen som dog i helgen dog för det mest meningslösa skälet i världen,en fotbollsmatch.
När alla universums fotbollsmatcher är över  kommer de att ha gjort NOLL skillnad för de efterlevande ,inget kommer att ändras,inga världsproblem kommer att vara lösta.
Som sagt,dra ur huet ur era arslen och gör ngt vettigt med era liv istället för att sitta och lacka ur på i vilket nät en enkel boll hamnar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

bra skrivet

Roger Rosdahl sa...

Så sant och så sorgligt / Roger

Henric sa...

Jag tror tyvärr inte det har något alls med fotboll att göra, vissa vill bara slåss. Hade det inte varit fotboll hade det varit en annan sport, eller en SD-demonstration, eller pro/anti-kommunist-demonstration eller... eller...