Sidvyer, senaste månaden

måndag 22 december 2014

Den fullständigt osamarbetsvilliga livmodern och jag.

Jaha,,röven osså,,, efter ett desperat behövt besök hos tantpetaren fick jag väl mina farhågor  bekräftade . Positivt på så vis att jag inte har cancer,men så har jag  så mycket annat därnere att det mer var som en snöstorm av farhågor som besannades,plus lite till.
Japp,muskelknutorna is back,with a vengeance, några mindre på 2 cm,men även en på stjälk som just nu mäter 6 cm,sen som topping på brunögat visar sig en rätt rejäl chokladcysta på 6 cm.Sprinkla detta med lite  endometrioser du inte kan se på ultraljudet och det blir en perfekt shitstorm. Tydligen har hela paketet vänt på sig så att "öppningen" inte längre är där den ska vara utan dörren är stängd för säsongen.

Operation igen med andra ord,och om provsvaren på cellproven visar att förändringar är tillbaka så ryker hela paketet.


Vet inte eg om jag är så förstörd eller ens förvånad,har känt att ngt är fel länge,men när det ställs på sin spets såhär blir man ändå lite stum. 

Ja,,lite stum,,har inte mycket mer att säga här.

Kanske kan det verka lustigt att jag skriver om detta ytterst privata på en blogg,men dessa problemen delar jag med så många andra kvinnor ,som kanske tvekar på att ställa frågor oh undersökas,av ren skam just för att det är underlivet det handlar om.  För min del anser jag inte att det är så mycket värre än att tex ha ont i hjärtat,huvudet eller magen,det finns hjälp att få och det finns folk som kan stötta en i dessa tider av oro och undran,och därför delar jag med mig,och låter de som undrar veta.

4 kommentarer:

Linda sa...

Endo är ett jävla skit! Så många gånger man sökt för smärta utan att de hittat något.
Håller vekligen tummarna för att de löser det på bästa sätt för dig!

Kristina sa...

Känner igen det där- har op 2 ggr och andra gången blev jag av med hela alltet- inklusive alla besvär! Håll ut!

Linda Gunnarsson sa...

Nej fy fan! Lider med dig. Och jag håller med om att man inte ska behöva smyga med sånt här. Själv gick jag igenom IVF för 6 år sedan och var helt öppen med det. Kan nån få hjälp av det jag gick igenom så är jag jätteglad. Och i och med min öppenhet så kröp det fram både det ena och det andra från folk runt om mig.

Anonym sa...

Ja ta bort hela paketet istället så slipper du iaf ha ont och mp dålig pga det...
Barn kan man ju skaffa på andra sätt <3