Sidvyer, senaste månaden

tisdag 2 december 2014

Håravfall.

Idag var det plötsligt dax att ha jeans igen.
Dels för att jag inte orkade asa på mig strumpebyxor men mycket för att jag känner mig sunkig och lite nere.
Anledningen till sunkkänslan är håravfallet. Sen jag upptäckte att järn och B-vitamin kanske var svaret har håret bara blivit tunnare! Vet att det inte går så fort som på 2 veckor,men nu märker jag det tillockmed när jag borstar och duschar. Min frisör bekräftade att det verkar ha stannat i växten med och att det blivit mycket tunnare,och paniken som växer i mig  är ofattbar. Jag VET att kort hår inte alls är  något ont,men då vill jag själv välja det,inte pgr av att något i min kropp satt stopp för det.
Ska vi vara riktigt jävla deprimerande så kan jag  berätta att  en ny knuta uppenbarat sig i livmodern,redan så stor att den syns utifrån när jag ligger ner. Har desperat försökt få tag på en gynekolog ,men svaren blir alltid: Vi har inte tid,vi har ingen gynmottagning mer ,du får självremittera dig ,vi tar inte emot fler patienter nu ,,,
När man har knutor  som växer i en  är det stressande. Jag kanske borde ljuga o säga att jag är gravid,,då verkan man få hur många kollar som helst.
Japp,,bitter idag.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stina
Jag hade samma problem som du med håravfall, nästan halva min kalufs försvann och jag har också alltid innan haft tjockt och lockigt hår. Jag blev tipsad om tabletter som heter Priorin, finns på Apoteket och i hälsokostbutikerna. Jag har tagit dessa i ca 2 mån och tappar nästan inget hår alls nu, tappar ungefär lika mycket på en vecka som jag tidigare tappade på en dag:-)
Nu är det nästan som stubb i hårbotten nu när mitt tappade hår börjat växa igen:-)
Mvh
Lotta

Stina sa...

Tack! Ska genast kolla detta!

Anonym sa...

Vad är det för jävla svar ;(
Denna sjukvården är skrämmande, sätt dig på akuten o gå inte förräns du fått hjälp- det är deras skyldighet att kolla din livmoder!!!
Man skäms nästan på deras bekostnad!

Stina sa...

ringde även det privata alternativet och deras svar var först att de inte heler tog emot fler kunder. Jag undrar om jag kan få skattereduktion när det jag betalar för inte efterföljs;) Jag tillhör de som inte sätter sig på akuten för att jag inte vill vara ivägen för de som verkligen behöver det.

Görel Blennow sa...

Hej! Jag tappade oxå en massa hår för några år sen, och det håret som fanns kvar blev liksom helt dött, livlöst! Det tar verkligen på humöret. Jag kände mig oxå sunkig precis som du skriver.Har du kollat sköldkörteln? Jag tog blodprover för jag misstänkte att det var den som strulade, men proverna visade inget. Jag hittade ett ställe på nätet, som heter Näringskällan, där man kan skicka lite hår, och där ser dom allt! Dom såg att jag visst hade underproduktion av sköldkörteln och de sålde alla tillskott som just jag behövde! Hoppas att du kommer till rätta med dina problem. Kramar Görel.

Anonym sa...

Hårtransplantation?? Du får mitt avfallna och jag tar ditt?? Deal?
Mitt är dessutom av spindelvävskaraktär.....
Knudan har de skyldighet av avlägsna pronto!

//Lungan

Stina sa...

Görel: jag är lite skeptisk till ställen som ger en svaret opå vad som är fel och sen säljer dyra preparat för att "fixa" det ;) Men ja,blir jag desperat nog lär det sluta där;)

LIselott sa...

Hej Stina,
Finns det en KK akutmottagning där du bor? I Malmö finns det, de har sen semi-akuttider (inom 1 vecka) till gynekologer på stan som man kan bli erbjuden.
Förstår att det är panikartat att känna en knuta så där.

Stina sa...

Nix,det tror jag inte,man får inte komma in akut om man inte ska föda ett barn. Väntar tålmodigt på min tid om 1,5 v och ser om de orkar ta mer än ett cellprov,eller om de inte har lyssnat alls.

Anonym sa...

Du kan gå på akuten, säg att du har ont i livmodern (även om du inte har det?) och att du är orolig och vill ha ett ultraljud, de har utrustningen till det och det MÅSTE undersöka dig! Har själv besökt ystads akut med "gynbesvär" flertalet gånger och har inte behövt vara gravid för att få nån undersökning. Stå på dig! Vad gäller håret så ser jag att du redan blivit tipsad, har själv ingen erfarenhet av priorin men däremot kan jag rekommendera silicea orginal (osäker på stavning uttalas silika) finns på hälsokost och gjorde undervärk när jag tappade massa hår under amning, kom massa nytt hår och växte fortare också.