Sidvyer, senaste månaden

fredag 12 december 2014

Fågelarter att supa med(gammalt inlägg från metrobloggen)


Fågelarter att supa med!

Fredarp och jag funderade idag,när vi var bakfulla på vilka fåglar man helst bjuder till en fest. Vi kom fram till följande:
De självklara partydjuren är ju rovfåglarna, Sigge ,ormvråken och fjällvråkarna. De är de självklara deathmetalkillarna man måste ha på en fest.Gladorna är rätt sjussta att ha med också,de är förstås lite mer speedmetal men alltid på humör.
Fasaner är ett måste!De är för korkade att snacka med,men de släpper lätt till. Alla vet att fasaner är lösaktiga!Bara de inte tar med sina killar för de är svindryga,aggressiva och lätt överbeskyddande. Kan bero på wiskeyn.
Alla typer av vattenfågel är uteslutna,med undantag av Måsar och Svanar. Måsar håller ett jävla liv,skitar ner hela huset men kommer också på de roligaste partytricksen. Svarana är ju som alla supermodeller,stroppiga högfärdiga men skitsnygga,och det vet de tyvärr. Dock behövs det lite snygga ansikten på ett party för att dra till sig de viktiga gästerna.(vi bryr oss inte så mycket om svanarna)Fräsiga och bitiga djävlar är de,men hållar man bara skrevet utom räckhåll för deras näbbar är man safe.
Sen har vi kategorin småglin,fjortisar,och skrikiga tonåringar. Mesar ,rödhakar, flugsnappare och alla de andra småfåglarna.De är där bara för att få gratis sprit och för att kunna säga att de var på världens skiva i helgen! Det är ofta du ser blåmesarna spy som kalvar i ett hörn. Sist pickade en av dem,sädesärla tror jag,upp hela tvålen på dass.Jävla fjortisar.
Kråkor och kajor är jävla bra pågar!De är svartrockare och aldrig rädda för att lägga in ett skott,de är oumbärliga på en fest. De har alltid med sig Statesman och Cola och sjussta blandskivor med mycket norsk blackmetal. Det är killarna som övertalar dig att ha sex på kyrkogårdar osv.
Höns är faktiskt riktigt roliga att ha med på fester,om man kan stå ut med att lyssna på Vikingarna och gammeldans,men de ÄR notoriskt lättfotade,om man gillar de fylligare tjejjerna.Skitdryga att lyssna på men det går alltid att bota med sprit.
Ugglorna bjuder man aldrig.De drickers sina jävla bag in box viner och låtsas vara så djupa,oftast för att de kommer från lund. Miljövänner och rödstrumpor hela högen!
Skator bjuder jag sällan. Du kan ge dig fan på att de skvallrar om allt,medans de smilar värden upp i huvudet. Smyckade till tänderna med det senaste modet,och föraktar alla som inte har det. Sist försvann det en del grejer här,och jag har mina misstankar.Skator är typiskt de som mobbade folk på högstadiet.Sådana har jag ingen respekt för alls.
Stararna är de där som bara finns.Ingen kan säga vad de hette dagen efter ,och man raggar bara på dem om ingen av fasanerna eller hönsfåglarna släpper till,och allt hopp om att svanarna någonsin kommer att prata med en är ute. Men klär man sig alltid i brunt får man ju ta det lixom.
Sen har vi ju de exotiska kändisarna. IBLAND händer det att en papegoja tittar in och förgyller partyt med sin flärd,så att alla kan säga att de snackade med Aran eller Jackon i helgen.Alla blir impade.Sådana kan man inte bjuda,bara hoppas på att de kommer.
Den ENDA fågel jag aldig kommer att bjuda är duvan! Fyfan säger jag bara.De halsar allt de kan få tag på,är så korkade att de oftast glömmer att andas,skittar ner överallt,sitter sönder möblerna,och det är bara en ren MYT att de hittar hem igen när man slänger ut dem! Fy fan för duvor!
Såg några vråkar ute och flög idag,och jag undrar om de var nyktra nog för det.De flesta sitter bara och är rejält bakfulla på staketpinnar och sånt idag. Kråkorna hänger ute på fälten och flinar åt varandra för vad de gjorde i helgen,svanarna flyter rundor i dammarna och ser nöjda ut. Jävla vattenfåglar.
Kolibrier är knarkare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bästa inlägget på mannaminne!!! Undrar vilken fågelsort jag är?!
//The Sheild

Stina sa...

Du är lätt Korpen Shield,,