Sidvyer, senaste månaden

onsdag 1 januari 2014

Syrranmonstret: en livräddare.

Detta är min syster.
I hela mitt liv har hon stått vid min sida och varit en syster. Nä inte alltid kärlek och hallon,det funkar inte som i amerikanska filmer,det är ett familjeförhållande,och speciellt när vi var barn var det allt annat än sött.
När man blir vuxen inser man dock att det inte är ett monster utan en person med nästan samma livsförutsättningar ,samma umgänge,samma mycket,och ändå en helt annan person med helt andra åsikter och framtidstankar.
De mest fundamentala skillnaderna på oss när vi var mindre var att Malin är som sitt röda hår och gröna ögon dikterar (ja jag vet,störigt att det stämmer va;?) hon har ett snabbt temperament och är inte rädd för konflikt i något läge,men extremt snabb på att förlåta.Tålamod är inte malins starka sida.
Jag var på andra sidan av skalan,undviker GÄRNA konflikter och är svår att reta upp men om man stampar på mig för länge kommer jag aldrig att förlåta dig. Långsint som en idiot.
Kan ni då tänka er hur det lät hemma hos oss?
Malin kunde bli upprörd över något som inte ens registrerats på min skitlista,bli arg på mig för det,hojta på mig och sen storma iväg. Jag sitter fortfarande något trögt och undrar vad fan som hände,medans jag beslutar mig för att IKKE glömma detta vad det än var och fortsätter  tjura. Efter 5 minuter kommer Malin och frågar glatt om jag vill spela kort och blir sjukt förvånad när jag ger henne svarta blicken och uttalar en livlång  förbannelse över henne.
Ganska mycket så såg det ut i hela vår barndom,dock var det asroligt  stunderna där emellan!
I vuxenlivet har detta vänts till att vi hämtar styrka från varandra och tänker"vad skulle Malin/Stina gjort?" 
Jag vet att jag alltid kommer att få veta sanningen av henne hur ont den än gör,och samma gäller från min sida.
DET är ren kärlek.
 Till julklapp (bland BERGET av julklappar hon köpte) fick jag troligen världens finaste. En present som inte kostat skjortan i pengar men som kostat Malin så otroligt mycket mer i tålamod och tid,något jag vet  är en ren viljans kamp för Malin. I denna fina lilla burken ligger 50!!! piller som  hon en för en har handskrivit,rullat ihopa och monterat ner i en pilla!!(På richterskalan av bubblande icketålamod ligger denna nog på en 8,1) Dessa ska  man kan öppna när man har en dålig dag och man känner att man verkligen behöver ett lyckopiller. All psykofarmaka i världen kan inte jämföra sig med dessa.

 Inuti som en liten skattkista ligger ett litet meddelande som gör att alla åskmoln i hela världen försvinner.
Min syster räddar liv på fler sätt än man kan förstå,och just nu räddar hon mitt genom att så otroligt osjälviskt låna ut sin alldeles egna lilla plats här i världen åt oss att bo i medans vi renoverar hus.
Vem gör såhär för någon annan?  NÄ,bara för att man är syskon betyder det inte att det är självklart,enbart det faktum att hon är den den osjälviskaste av människor gör att hon är den som räddar mig från ,,,ja från allt:)

10 kommentarer:

Jörgen sa...

Var hittar man kapslarna? Jättefin present ju..

Jörgen sa...

och förresten...

Snäll syster du har som ställer upp för dig. Jag har systrar som gör precis likadant och jag har alltid tjatat på mina döttrar om att alltid ta hand om varandra för en vacker dag står dem där och behöver varandra...

Dahn-Ola sa...

Vilken underbar present!

Anonym sa...

Men Åååh vilken underbar gåva att ge och få, jag blir stum...
Tänker på min systers och mitt förhållande, raka motsatserna, jag är den lugna förlåtande medans hon är den arga, bittra o långsinta som ALDRIG glömmer... Tänk om jag skulle ge henne en sådan burk, kanske det hade hjälp henne lite på vägen?

JJ sa...

Jag vill oxå ha syskon 😢

Stina sa...

ja anonym,,ge henne en!! Det kan omöjligen göra saker värre!

Anna Hellblom sa...

Detta är så fint att jag blir tårögd....

Stina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stina sa...

Pillerna hittade ni på coolstuff.com och burken gjorde min syster helt själv <3

Mirijam sa...

Men herregud så fint!