Sidvyer, senaste månaden

torsdag 29 maj 2014

Fuck Cancer?

för att poängtera  långt innan jag kommer till saken tycker jag att organisationen och det de gör är magiskt bra och att de behövs m.m m.m MEN,,,
 Jag fick en förfrågan igår (och har fått innan med) om att skriva just detta på en bröstprotes,dvs någon som genomlevt det och kommit ut på andra sidan.
Jag ryggar genast tillbaka för denna texten och har inte förstått förräns nu varför.
Fuck Cancer,,
Det är två svarta hårda ord jag aldrig skulle vilja ha på min kropp,som att locka det till sig ,som att jinxa sin goda hälsa.
Cancer bryr sig inte hur mycket vi än kastar könsord efter det,cancer är inte en person,bara en celldelning inom oss själva,inget smittsamt eller utomstående.  Cancer skrattar oss inte i ansiktet,cancer bara är.
Jag skulle vilja byta ut de 2 orden mot Love Life.
The Secret slog huvudet på spiken när det sades att Moder Teresa en gång blev inbjuden till ett Anti War rally i USA och tackade till allas stora förvåning nej. Hon förklarade sig helt kort att den dagen ni håller en pro peace  festival kommer hon.
Så nä,,Fuck Cancer kommer jag inte att skriva,jag tänker inte ge den sjukdomen en enda stavelse till  ,den har fått tillräckligt av oss alla.
Friskhet
Liv
Kärlek
Njutning
Hopp
Värme
Umami
,,där har ni ord man borde koncentrera sig på.


4 kommentarer:

Maja sa...

Du är ju så klok.

Håkan sa...

Vad enkelt det låter, vad logiskt det är - live lite ska det ju vara :)

Anonym sa...

Illa att jag bär de två orden då!?

Stina sa...

Anonym: nix,inte illa alls,det är så upp till var och en JAG vill bara inte göra dem eller bära dem.