Sidvyer, senaste månaden

fredag 2 maj 2014

Reumatikergnäll!!!

Jag vill dö idag
I hela 5 dagar har min kropp klart sig utan medicin. Medecinen i sig stör mig inte alls,men helst ska man gå på den så kort tid man kan (några veckor) jag är inne på mitt tredje år straight. Tänkte pausa när jag upptäckte att det funkade en dag,och det funkade fantastiskt i 5 dagar,,sjätte dagen katastrof.
Hela ryggraden är inflammerad och tokstel,knäna ,fotlederna,händerna magen,,ja det mesta fyrar av nu. Dåligt med tårvätska ,annars hade jag bölat  mig genom denna dagen.

Har fått testa massiva doser av D-vitamin för att bli bättre i huden. Jag vet inte vad det gör för alla er andra men jag har blivit mycket mycket sämre!! Testade åter igen att sola solarie för att göra utslagen bättre,,det funkade på 2 av dem,resten av kroppen exploderade!!!! Jag har fnattat mig dum i 3 dagar nu,och det blir bara värre.Känslan av att bli uppäten av de fjälliga äckliga områdena som magiskt uppstår och sen inte försvinner på några år är så skräckinjagande och nedbrytande att jag går i cirklar och ylar av panik.
 Går snart in i anafylaktisk chock av ren protest. 
Jag vill hoppa ur min kropp och gå hem.

9 kommentarer:

Lotta sa...

Hej Stina

Är det psoriasis du har? Har du provat att använda kokosolja?
Min pappa har ganska kraftig psoriasis och han använder kokosolja, en redig tesked i morgonkaffet eller morgonteét och sedan smörjer han sig vid behov, det försvinner inte men det det lindrar utbrotten ganska bra. Finns en jättebra olja på burk från "Kung Markatta" som är ekologisk.

Nova sa...

Usch lider med dej =( hoppas verkligen det vänder snart

Anonym sa...

Hur länge har du haft ont? Hur fungerar det att bli diagnosticerad? Jag har väldigt ont i mina handleder och fotleder men är livrädd för att gå till doktorn :/

Anonym sa...

Får du ont i dina handleder av vissa smycken? Jag har ett armband i zinklegering och det känns som att min handled förtvinar när jag använder det :(

Stina sa...

Anonym:jag har testat mycket,och inget fungerar,äter omega3 och det hjälper inte alls hittills.
Jag har psoriasisartrit och det har jag haft i ca 3 år nu,innan dess psoriasis i ytterligare ca 10. Diagnos ställer du lättast på dig själva om du frågar din mamma och pappa om de har ledproblem i släkten.Oftast har du samma som din mamma har,om det så är reumatisk värk,Fibromyalgi,artit/artros eller vad du än kan komma på . Det finns en myriad av sjukdommar som kan orsaka ont i fotleder och handleder. Varför vara rädd för att gå till läkaren? De är bara människor,inte gudar;)
Jag får inte ont av smycken vad jag vet men så har jag inte så ofta de på mig heller.

Nova sa...

Har funderat på om det skulle hjälpa med aloe vera gel den ska ju vara mycket läkande och skyddande för kroppen , jag använde det väldigt mycket när min hy va helt ur balans (fick biverkning på medicin som gav böldliknande äckelsaker )och gelen verkar även läkt ärr. Men jag e inte helt hundra på att det enbart va den som hjälpte då jag åt en hel del vitaminer som skulle hjälpa cellens återuppbyggnad (tror det va pantoten syra och andra b-vitaminer)
Nu är jag inte så påläst på psoriasis men aloe vera kanske kan lindra klådan i allafall

Stina sa...

Nej Nova Aloe gör ingenting för mig,men det gör å andra sidan inte cortisonsalva heller,den reagerar på INGENTING!!!:/ det är det som är så frustrerande,so hjälper alla förutom mig,det verkar snarare bli värre hur det nu är möjligt.

Nova sa...

Fasen va skumt , cortison som brukar funka för de flesta , det finns ju en olja som ska vara läkande tror den heter tee tree oil, men har hört både negativa och positiva saker om den oljan, på mej funkade mer uppiggande så man kanske bör undvika att ta ett bad med olja i på kvällen ;)
Låter som du har ett helvete med att hitta nått som ska funka för dej =(

Stina sa...

Tea Tree oil använder jag flitigt,men den är till för andra saker som antiseptiska och svampdödande (sjukt bra för oss flickor som kan få oönskad svamp lite då o då) ,men på psoriasisen funkar den inte alls.