Sidvyer, senaste månaden

söndag 25 maj 2014

Upp eller ner fast där nere!

Ett infall gjorde att vi drog in till Ystad och gick på Upp eller Ner med Virus och Lena. De bästa kvällarna är spontana I tell you!
 De har  ju öppnat upp nedanvåningen för ätande med och det är riktigt mysigt,möjligen mysigare höst/vinter då det är mörkare där nere,men det skiter jag i där är MYSIGT! Bara spana in den underbara trappan från Quesarums byggnadsvård de  monterat in! En sådan ska jag fantamig mä ha!
 Det är sparris säsong,något man knappt kan undvika om man bor på österlen! Skyltarna dyker upp,toaletterna luktar funka(ett litet skämt som KAN vara svårförstått om man inte vet att sparris får vissa människors urin att lukta lite funka,en genetisk defekt/effekt) Jag struntar i hur det luktar,det är hysteriskt gott!
 Tjejen bredvid oss fick in en mjölkdrink som vi blängde lite extra på ,vi pimpade upp den med ett par kulor glass och vips hade man en drickbar efterrätt! Sweet!
 Det KAN bli en hit ska ni tro!  Jordgubbe hasselnot vodka och mjölk och glass,,,,mumma!

Sen blev det som vanligt Soft,ett underbart TOMT soft(hatar när det är smockat)  där vi satte oss med några rätt omanliga drinkar och babblade! Notera smygreklamen som inte är så jävla smygande.
 Som sagt,,mansdrinkar flödade.
 Sen dök minsann Disponent Olsson upp och joinade!  Det är lite coolt att man kan bara sitta och låta folk komma och gå vid bordet som de vill,det blir liksom en underbar pubkänsla. Det saknas ett  stammisställe man kan lita på i Ystad,ett ställe där man VET att det alltid sitter någon,och om det inte gör det så kan man babbla med ägaren eller gåbbegåbben som verkar limmad vid sitt stammissäte ,alltid med en oude Jenever eller Witbier som aldrig verkar ta slut,men alltid se färsk ut. Ja,,jag saknar den holländska pubscenen där ölar så små som2,5  dl säljs  mest för att man ska kunna komma och ta ett snack efter jobbet innan man åker hem och äter middag.  Svenska är mycket mer helgorienterade där,4 stora starka en lördag eller fredag,sen får det vara,vilket gör det svårt för pubägare att överleva i Sverige på enbart helger. Ja,lite nostalgisk bli jag allt nu.

 Jag monterade ihop ännu en sjuk röd drink med Absolut vanilj,jordgubb och massa lime,,,det funkade som fan,,,det känns idag.
Sen dök där fantamig upp en bild i min inbox som jag först inte riktigt fattade,jag tänkte att personen som skickade ett foto på sig själv var lite retarderad,,,men så tittade jag lite närmre,och kom på att det var JAG!!!!
16 år i Torquay  med Linas glasögon!  Kolla Jeansen,,,kolla midjan hahahahahahaaa!!! Rastaflätorna gjorde jag självanes minsann och skorna var nyinköpta på TopShop . De gjorde så ont att jag kunde böla (och gå var allt man gjorde där) men man bet ihopa för man va SNÖGG!!!
 På väg hem ifrån Kjellemördare häromdagen hittade jag denna awsummmeee stickern.  Höhöhöhö
 Tömde min telefon på bilder från veckan och tar med en bild på det första sommarljuset i Strandbaden,,kvällssol och varma vindar ,,,helt underbart.

 Sen lite konst från veckan,en döskallefjäril helt från fantasin,ett rätt underbart koncept att ta till efter en massa avritande  av saker,då är det ibland  skönt att bara doodla:)

Inga kommentarer: